NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


vrijdag 29 augustus 2014

Christmas Village

Goedenavond allemaal!

Ik ben Marielle Weichert en helemaal nieuw op dit blog en ik vind het een hele eer om iets te mogen posten hier! Waarschijnlijk zullen jullie even moeten wennen aan mijn stijl, ik werk namelijk erg weinig met het zogenaamde "3D" materiaal en streef er graag naar om zoveel mogelijk 1 laag te creëren. Hierbij maak ik het liefst zelf mijn achtergrond bijvoorbeeld met Copic Airbrush. Maar dat voor een volgende keer.... Nu laat ik jullie graag zien hoe ik deze kaart heb gemaakt:


Mijn ervaring is dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met je kerstkaarten! Ik zal verder geen opmerkingen maken over het verschrikkelijke weer momenteel.....

Het is een kaart voor de echte kleurliefhebbers onder ons, je kunt je hart uitleven dan....
Laten we beginnen met de benodigde materialen:


Ik begin met de stempel (het merk moet ik jullie helaas verschuldigd blijven, ik heb goede hoop dat er iemand onder jullie is die deze nog wel weet te noemen). Deze heb ik met Memento zwart op het Copic Marker papier gestempeld.

Dan begin je met het inkleuren van de huisjes met de markers:


Het ziet er nu nog wat simpel en felgekleurd uit maar niet getreurd, we gaan het in laagjes opbouwen en dan gaat het mooier worden!


De stempel heeft geen buitenranden, die moet je zelf een beetje aanhouden. Deze hoeven niet strak te zijn, dat maakt het geheel wat speelser. Overigens hoef je natuurlijk niet allemaal de markers in huis te hebben die ik noem, neem anders de kleur die het dichtst nadert.

Als je dat gedaan hebt dan ga je met een 2e laag wat meer diepgang aan de huisjes geven en ze wat interessanter maken. Breng de 2e laag aan langs de ramen, de deuren en onder de dakranden. Je mag het een beetje blenden met de kleuren, die je bij de eerste laag hebt gebruikt maar dat hoeft niet. Hoe meer contrast in de kleuren hoe authentieker ze uiteindelijk zullen worden.

Hiervoor heb ik de volgende markers gebruikt:
Huisje 1: B02 en B34
Huisje 2: RV29 en R37
Huisje 3: E33 en Y26
Huisje 4: YR15 en YR16
Huisje 5: R05 en R27
Huisje 6: Y21 en Y 15

Als je de muren allemaal naar je zin ingekleurd hebt dan kan je de ramen en kozijnen doen met de volgende kleuren: T2 en T4  (T2 moet de lichtere plekken wat spiegeling geven).


Om het geheel meer "bij elkaar" te brengen en de huisjes een oudere uitstraling te geven heb ik de magic marker toegepast: YR 27. Dit is mijn favoriete marker om accenten en schaduwen aan te brengen. Hiervan breng je een dun lijntje aan langs de randen van ramen, deuren en muren.

Dan ga je verder met het sneeuw op de daken: daarvoor gebruik je de volgende kleuren BV23, BV20 en op het laatst pas een beetje BV25.  Ik ben begonnen met een klein laagje BV23 aan te brengen langs de randen van het dak. Deze werk je uit naar boven met BV20. Doordat je deze dan een beetje blendt, verliest BV23 wat aan kracht en dat breng je dan weer een beetje terug met een heel dun randje BV25.


Het is leuk om in de schoorstenen van schaduw aan te brengen, door ze eerst in te kleuren met bijvoorbeeld E23 en dan de randen te accentueren met E25.

Voor de sneeuw die op de daken en op de straat ligt heb ik eigenlijk alle kleuren gebruikt, die ik al eerder noemde, maar dan de aller lichtste versies ervan, dus alles met 00: V000, G000, RV00.... want sneeuw is natuurlijk niet alleen wit! Dat vind ik juist zo leuk van dit plaatje; het geheel van kleuren maakt het een gezellige boel. Voor de donkere plekken van sneeuw heb ik een beetje BG70, BG90 en E70 gebruikt.

Misschien wel de leukste onderdelen van het plaatje vond ik het inkleuren van de lampjes. Pak gewoon de vrolijkste kleurtjes die je vinden kunt en kleur gerust buiten de lijntjes want het lichtje brandt! En pak voor buiten het randje zelfs nog een andere kleur voor meer effect. Bijvoorbeeld: een rood lampje met R05 en dan de straling met Y02.


Als laatste heb ik de lucht gedaan. Hij is donker rondom de huizen en wordt dan lichter naarmate je dichter bij de maan komt. En de maan kun je rustig de vrolijke kleuren geel en rood geven, in dit plaatje geldt hoe meer kleuren, hoe mooier! De kleuren die ik voor de lucht gebruikt heb: B39, B37, B97 en B95. Zorg dat je een mooi verloop van kleuren hebt door steeds de iets lichtere weer op te pakken en te blenden met de andere.
Toen het plaatje ingekleurd was heb ik hem uitgesneden en een witte rand vrij gelaten. Dit plaatje heb ik op zwart cardstock gemat. Ik verzamel graag allerlei soorten papier overal waar ik kom en vind het dan ook altijd erg fijn als ik in mijn lade precies vind wat ik op dat moment nodig heb..... In dit geval was dat een wit blad met fijne vezels dat ik als tussenblad op mijn kaart heb gebruikt. In de winkel noemde ze het Japans zijde..... maar ieder blad dat je zelf mooi vindt volstaat natuurlijk....


Voor deze kaart heb ik een grijze basiskaart gebruikt maar op donkerblauw doet hij het ook erg goed!

Ik hoop dat jullie het een leuke kaart vinden en dat ik jullie op ideeën heb gebracht voor een dergelijke vrolijke kerstkaart, net een schilderijtje toch?


Veel inspiratie gewenst en tot een volgende keer, groetjes!
Marielle

6 opmerkingen:

Marie-Anne zei

Mooie kaart! De kleuren lijken erg op de originele kleuren die Michael Powell gebruikt. Ik ken zijn werk van borduurpakketten en borduurpatronen.

Marie-Anne

Ankie vd Polder zei

Wat een mooie kaart. Veel succes op dit blog. Je eerste kaartje heeft mij alvast geïnspireerd. Groetjes, Ankie

Unknown zei

Gefeliciteerd met je 1e post. Het is een ontzettend leuke kaart.
Groetjes, Renee

Marian zei

Ziet er prachtig uit.
Ben nu op vakantie maar dacht dat de stempel van stampendoes is
Groet Marian

Petra L zei

Die Japanse zijde...wat mooi en het maakt dit kaartje echt helemaal af Diny ☺


Lieve groet, Petra

Marielle Weichert zei

Dank voor jullie leuke reacties! Ik weet niet of het een stempel van Stampendoes is.... Heb een beetje gegoogled op dat merk maar kom hem niet tegen...
Ik heb hem vorig jaar ergens op een beurs gekocht en heb hem daarna nooit meer gezien in een winkel of online, ik heb dus echt geen idee....