NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 29 mei 2016

Water kleuren

Hallo iedereen!! Enkele weken geleden maakte ik voor een ander design team een kaartje met een rivier/meer op getekend. Omdat ik toen enkele vragen kreeg hoe ik dat had gemaakt, vond ik deze tutorial het uitgelezen moment om dat aan jullie te tonen. Hieronder vinden jullie stap voor stap de uitleg:

 
  1. Eerst kleurde ik op de achtergrond volledig in met de copic marker B00 en zette ik streepjes met zowel B00 als B12. Ik zet eerst fijne en weinig strepen van boven en teken er dikkere en meer aan de onderzijde van het papier.
  2. Opnieuw zet ik streepjes, deze keer met B02 op dezelfde manier als hierboven. Als ik streepjes zet doe ik dit bovenaan met de normale stiftpunt, maar gebruik ik onderaan de brede stiftpunt van mijn Copic Marker.
  3. Ik herhaal stap 2, maar met de kleur BG05. Merk ook op dat ik al heel de tijd een opening in het midden laat. Deze opening is de reflectie van de zon op het water.
  4. De volgende Copic kleur is B05.

  5. Vervolgens zette ik nogmaals enkele streepjes met de Copic Marker B29. Dit gaf het water plots een minder samenhangend geheeld. Daarom raad ik aan om een meer samenhangende kleur te gebruiken dan je vorige kleuren; dat lijkt mij mooier (mijn persoonlijke mening).
  6.  Om van mijn water één geheel te maken ging ik over de de twee zijkanten en de onderkant over mijn tekening met BG05, B02 en B00. Ik zette ook enkele streepjes met de in mijn opening met de lichtere kleuren.

Na het toevoegen van enkele stempels en snijvormpjes (van Lawn Fawn, My Favoritte Things en Pretty Pink Posh) is dit het eindresultaat:

Hopelijk vonden jullie het interessant!
 

Geen opmerkingen: