NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 15 mei 2016

Tutorial: Copics, pergamano papier, neonkleurtjes en washi tape!


Hallo blogvolgers,

Het is wel een beetje afkicken na al die prachtige dagen die we hebben gehad. De temperatuur is flink naar beneden geschoten en de lange broek kan weer aan...helaas!


Om deze frisse eerste pinksterdag een beetje op te leuken heb ik een kleine tutorial gemaakt voor jullie.


Dat zeg ik nu heel makkelijk, maar dat was het deze keer echt niet. Alles, maar dan ook alles ging fout of mislukte... Soms heb je van die dagen dat je het idee hebt dat je beter in bed had kunnen blijven liggen en dan was het ook nog vrijdag de 13de:-)


Uiteindelijk is het een versie 3.0 geworden, dus de voorgaande twee zijn mislukt...haha!

Ik ben met Copics, Activator, embossing poeder, washi tape in lekkere felle kleurtjes aan de slag gegaan. In de kast kwam ik een stapeltje pergamano papier tegen uit het tijdperk dat ik die hobby nog uitvoeder. A long time ago...


Ik heb één van de katten van Katzenkraft met Versamark gestempeld en daarna bestrooid met witte embossingpoeder. Daarna de heattool gebruikt om de embossingpoeder te laten 'smelten'. Ik gebruikte de Y17,  YR07 en R24 maar je kunt die kleuren gebruiken die je mooi vindt of hebt! Op de foto staat de Y11, maar die vond ik uiteindelijk te licht.


Op mijn craftsheet heb ik met 3 verschillende kleurtjes copics een willekeurig patroon gemaakt. Omdat copics op alcohol basis zijn droogt het inkt vrijwel meteen op. Door middel van de Activator activeer je de kleuren als het ware weer tijdelijk. Dat proces kun je net zo vaak herhalen, totdat je inkt op je sheet op is.


Hier boven zie je de kat op de kop in het inkt liggen. Door wel of niet met je vingertoppen de kat aan te drukken komt er meer of juist minder inkt op je pergamano papier.


Ik zag nog zoveel kleur op mijn sheet dat ik nog een keer de Activator heb gesprayd en onderstaande kat in zwart (Memento inkt) erop heb gelegd. Je zou de kleuren ook aan de achterkant van je pergemano papier kunnen gebruiken voor een lichter resultaat, want het is immers redelijk transparant! 


Je ziet nu al duidelijk minder kleur als bij de eerste kat! Ik denk dat ik zelfs nog wel een derde kat had kunnen 'inkleuren'!

En voor de mensen zonder Activator... Met alcohol 70% lukt het ook, wel moet je dan nog sneller werken en over de lucht kunnen. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar de Activator...


Vorige week kocht ik allemaal leuke washi tapes in felle kleurtjes en die kwamen bij het pergamano papier goed van pas. Ik heb nog geen lijm gevonden die geen lelijke plekken geeft op dit papier, dus het vastzetten met tape is een ideale oplossing.


 Resultaat: Twee vrolijke kaarten die weer totaal anders zijn dan normaal! Maar iets wat ik zeker vaker ga doen, want het ik ben erg blij met deze manier van kaarten maken. Ze zijn weer zo anders...en ik houd zo van al die leuke washi tape die je tegenwoordig overal kunt kopen.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne eerste Pinksterdag toe en natuurlijk geldt dat ook voor de tweede!

1 opmerking:

Margreet zei

Wat gaaf! Ga ik zeker uitproberen! Dank je wel voor de duidelijke uitleg!
xxx Margreet