NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 13 maart 2016

Waterverven Met Copics

Hey Copic lovers!! Ik, Ellen, ben er weer voor jullie :).

Jullie hebben vast enkele weken geleden de leuke tutorial van Wenda gezien. Hierbij verfde ze met de "Activator" en een sponsje (klik hier om de originele post te zien). Ik vond die post fantastisch, daar had ik nog niet aan gedacht. Persoonlijk houd ik ervan om nieuwe dingen uit te testen, dus let's go for it!

Omdat ik het een beetje anders aangepakt heb wil ik dit graag met jullie delen in deze tutorial:

1. Allereerst ging ik mijn afbeelding embossen met reliëfpoeder. Deze keer heb ik de doorschijnende poeder gebruikt, maar je kan vast en zeker ook een andere kleur gebruiken (ik hou wel van een wit randje).  Deze stap is echter wel belangrijk, als je gewone inkt gebruikt heb je een kans dat die vervaagt en uitloopt in je afbeelding, en dat heb je zeker niet met het embossen.

2. Om te verven heb ik de "Copic Cleaner" gebruikt en niet de Activator. Ik wil echt schilderen met een penseel. Door de handige spitste punt van de Copic Cleaner kan je gemakkelijk in een beetje overgieten in een waterbrush.

3. Nu al het voorbereidend werk achter de rug is, is het tijd om te verven. Telkens als ik een kleur wilde gebruiken kleurde ik met een stift op een plastic verpakking en pakte daarna de kleur op met mijn Copic Cleaner-waterbrush.

4. Om te kleuren ging ik steeds hetzelfde te werk. Eerst kleur ik mijn schaduw en daarna breng ik steeds meer kleur aan. Voor deze tekening gebruikte ik volgende kleuren: E37 en E35 (haar), 100 (bril), YR02 (gezicht), B05(ogen), BG05 en B29 (trui), C7 (broek) en 100 (schoenen).

Hier hebben jullie weer het eindresultaat:

Hopelijk vonden jullie het een beetje leerrijk of deed ik jullie nog eens aan deze techniek denken om hem dan toch eens een keertje uit te proberen. Ik vond het heel leuk en eigenlijk is het ook super zuinig! Je doet namelijk veel minder aan kleur op met deze techniek.

Tot de volgende!

Geen opmerkingen: