NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 20 maart 2016

Tutorial: Katten met een 'printje'...


Goedemorgen allemaal,

Vandaag is het zondag en dat betekend tutorial dag hier op het blog!

En mensen, wat heb ik zitten dubben over wat ik vandaag aan jullie zou gaan uitleggen en/of verder uit zou stippelen qua techniek. Bijna alles is al wel een keer aan bod gekomen en het wordt steeds moeilijker om iets te verzinnen. Maar het is ook niet erg als er een keer iets nog een keer voorbij komt vind ik, want we hebben allemaal onze eigen manier van werken. Toch?

Ga er maar eens voor zitten, want ik ga jullie plat gooien met weer een hele hoop foto's!Ik ben uitgekomen bij de katten van Katzelcraft die ik voorzien heb van een 'printje'.
En ik zou Mieke niet zijn als ik ook aan de mensen heb gedacht die niet de duurdere spullen bezitten, zoals een airbrush of een navulling Colorless Blender

Het is door de airbrush een snelle manier om je afdrukjes van kleur te voorzien.

Ik heb de volgende kleuren paars gebruikt: V01, V12 en V15.
Je zult wel denken, het ziet er niet echt netjes uit:-) Dat klopt! Maar dat hoeft niet, omdat ik
de kat straks ga uitknippen. 


En voor de groen/geel tint de YG01, YG03 en YG17. Ik heb gewoon op gevoel de kleuren laten overlopen van paars naar groen/geel.


En dan is hier onder de kat inmiddels weer keurig netjes:-) 


En toen bedacht ik dat je op allerlei manieren je afbeelding kan voorzien van een 'printje'. Met een stencil, rietje, kantje enz enz... Het is maar net waar je fantasie met je heen gaat! 

Ik ben begonnen om te kijken hoe het uitpakt met een rietje...
 Op de foto zie je wel een andere ingekleurd plaatje. Sorry voor het foto foutje...het waren er ook weer zoveel! Ik heb een beetje Colorless Blender op een schoteltje gedaan en daar het uiteinde van het rietje steeds ingedoopt alvorens ik die ik papier zette. Bij veel vloeistof krijg je grote vlekken en als je het rietje dan nog een keer gebruikt zonder opnieuw te dopen dan krijg je mooie cirkeltjes.
Tada.... Ik vind het ontzettend leuk geworden, al zeg ik het zelf...hihi!


Veel mensen beschikken natuurlijk niet over een navulling voor de Colorless Blender en dus heb ik het ook geprobeerd met een beetje Alcohol 70%. En ja hoor, dat werk ook als een tierelier...


Aan de linker kant de kaart waar ik gebruik heb gemaakt van Colorless Blender en aan de rechterkant die met Alcohol 70%.


En omdat ik ook snap dat niet iedereen een airbrush heeft heb ik met dezelfde kleuren ook stap voor stap foto's van het 'gewoon' inkleuren. Ook dit hoeft niet netjes binnen de lijntjes omdat ik ze uit heb geknipt. Dus ook met deze manier maak je best snelle kaarten.En hier onder heb ik de kat al netjes uitgeknipt en ligt ze te wachten op haar 'printje'...haha!


Daarna heb ik met een tissue, voorzien met een beetje Colorless Blender of Alcohol 70%, op het afdrukje gedept. Natuurlijk niet voordat ik er een stencil op had gelegd, ik geloof dat dit er eentje is van de Action.Aan de linker kant de kaart waar ik gebruik heb gemaakt van Colorless Blender en aan de rechterkant die met Alcohol 70%. Ook heb ik het nog een keer overgedaan met een stukje kant wat ik nat had gemaakt met of weer Colorless Blender of Alcohol70%


Links zie je weer het resultaat van Colorless Blender en rechts die met Alcohol 70%.


Zo, het einde van deze tutorial is eindelijk in zicht. 

Het waren weer een hele hoop foto's. Wat voor jullie veel kijk werk betekend en voor mij veel tijd voor het plak, knip en bewerk gedeelte. Maar op deze manier laat ik wel alles zo duidelijk mogelijk zien. Ik hoop dat jullie het ook een keer gaan uitproberen en er net zoveel plezier aan beleven dan dat ik heb gehad.

Zijn er nog vragen dan stel ze gerust hieronder. Ik wens jullie allemaal een hele fijne zondag toe en graag tot de volgende keer!
8 opmerkingen:

Marianne zei

Superrgaaf! Bedankt voor de uitleg.

Rita' s hobby's zei

Wat mooie kaarten en super dat je ook laat zien dat je ook met simpele spulletjes te gebruiken om in te kleuren ook super mooie kaarten kan maken.☺

Brenda zei

Erg leuke uitleg en resultaat

Brenda zei

Erg leuke uitleg en resultaat

Margreet zei

Wat een inspiratie! Dank je wel voor de duidelijke uitleg!
xxx Margreet

riliska zei

wow!!! so cute cats!!! And the techique of colouring is really great!! Thanks!

Sabine zei

Heel leuk en mooi! Altijd leuk om te zien hoe het gemaakt wordt!

Juanita zei

Erg leuk Mieke!
Liefs Juanita