De zondag staat, hier op het blog, altijd in het teken van een tutorial en deze keer is het er ééntje over het inkleuren van 'witte sneeuwpoppen' en het effect van het inkleuren van het achtergond van de sneeuwpop.
Zelf vermijd ik meestal de sneeuwpoppen, met twee redenen.... Ten eerste vind ik de meeste sneeuwpoppen niet mooi en ten tweede is het kleuren van wit best lastig.
Je kunt de sneeuwpop inkleuren in veel verschillende tinten, warme of koele kleuren. Ook met blauw of met heel licht paars gaat het goed, zelfs met E nummers erbij kan het. Hier speelt natuurlijk ook je eigen smaak een grote rol. Ook kun je kiezen om de sneeuwpop helemaal te voorzien van kleur of slechts zijn 'schaduw'. Ik prefereer het laatste, alléén de stukjes schaduw, en ga vaak voor koele sneeuwpoppen, qua kleur:-)
De sneeuwpop hieronder heb ik voorzien van 'stipjes', zelf vind ik die techniek bij wit mooier uitkomen dan als je het 'gewoon' kleurt! Ook in het eindresultaat komen de stipjes beter uit vind ik...
De sneeuwpop hieronder heb ik voorzien van 'stipjes', zelf vind ik die techniek bij wit mooier uitkomen dan als je het 'gewoon' kleurt! Ook in het eindresultaat komen de stipjes beter uit vind ik...
Ik heb gekozen voor de volgende kleurnummers:
C00, C1, B60 en B91
Ik begin altijd met grote stippen in de lichtste kleur, in mijn geval C00
Daarna maak ik met, de donkerste kleur, B91 kleine stipjes en werk zo terug naar de
lichtste kleur en laat de stippen steeds iets groter worden
Dit bereik je door de punt steeds iets harder en langer op je papier te laten rusten.
Als je het effect dan nog niet genoeg vindt dan kun je de stappen nog een keer herhalen!
Zoals je hier boven dan op foto 1 ziet heb je dan naar mijn smaak een vrij saaie sneeuwpop:-)
Op foto twee heb ik zelf een mask gemaakt van de sneeuwpop en heb ik met de airbrush een paar tinten blauw aangebracht, de B91, B93, B95 en B99
Op foto drie heb ik de mask weggehaald en ziet de saaie sneeuwpop er meteen een stuk aantrekkelijker uit. Is het wit ook meteen een stuk witter. Toch?
Op deze foto's laat ik zien dat je niet perse een airbrush nodig bent om een soortgelijk effect te bereiken. Op deze achtergrond ben ik ook met de stippen aan de slag gegaan en ben ik net zo lang doorgegaan tot ik tevreden was.
Bij het laatste voorbeeldje hier boven heb ik de sneeuwpop 'gewoon' ingekleurd. Op foto 1 goed te zien, maar met de lucht erachter zie je daar bijna niks van terug. Vandaar dat die stipjes mijn voorkeur hebben!
Natuurlijk heb ik er ook meteen kaartjes van gemaakt. Ik ben dit jaar 'in to the mini's', het formaat is 10x10cm
Voor de sjaal heb ik R14, R24, R46 en R59 gebruikt.
Voor de muts E30, E31 en E34.
En de winterpeen is ingekleurd met YR15 en YR18
Ik heb de kaartjes verder simpel gehouden. Onder de sneeuwpoppen uit gestanst met een stans met stiksteek van Crealies, een laagje sneeuw van foam ball clay van Craft Emotions en er achter een leuke stans van Joy Craft.
Ik hoop dat jullie op welke manier dan ook iets aan deze tutorial hebben gehad.
Jullie weten inmiddels dat als er 'verzoekjes' zijn wat betreft een tutorial dat jullie daar altijd naar kunnen vragen, graag zelf! Voor ons wordt het ook steeds moeilijker om met iets leuks te komen.
Dan wens ik jullie voor nu een hele fijne zondag en tot de volgende keer!
1 opmerking:
Dank dank, ga ik zeker uitproberen....heb zeker 100 sneeuwpoppetjes liggen die nog ingekleurd moeten worden.
Hartelijke groeten,
Lia
Een reactie posten