NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


vrijdag 6 november 2015

Bergdis

Hallo lieve Copic fans,

Als eerst wil ik jullie de taart laten zien die mijn man voor me heeft laten maken voor mijn verjaardag. Hij weet precies hoe hij het aan moet pakken geloof ik haha, want wat moet je nu toch op een taart laten zetten voor een Copic meisje ^.^ inderdaad Copics haha.



Is ie niet gaaf? Ik was in ieder geval in de wolkjes ^.^

Maar nu over naar de orde van de dag. Jullie zullen wel denken wat een rare titel, maar zo heet het mooie plaatje van Mitch Foust dat ik vandaag aan jullie laat zien. Ik zag hem en moest hem gewoon inkleuren. Nu heb ik bijna een jaar geleden ook al zo'n mooie plaat van hem ingekleurd en aan jullie laten zien. Weten jullie nog hoe die eruit zag?

Voor degene die dat niet meer weten hieronder de afbeelding.


Ja weten jullie het weer? Dan nu de afbeelding die ik voor vandaag heb ingekleurd. Het is geen jungle meisje, maar een strijdster. Heeft toch ook wel wat vind ik. Een beetje stoer en toch lekker vrouwelijk. Maar ik zal jullie niet langer in spanning laten. Hieronder de afbeelding (die weer in een lijstje aan de muur komt te hangen). 
Ik ben zoals gewoonlijk begonnen met de huid en toen het haar.


Ik moest opzoek gaan naar een kleur voor haar kleding. Dit vond ik best wel lastig, want wat geef je een mooie jonge strijdster voor kleur...Ik heb gekozen voor een beetje een bosgroene kleur. Dit vond ik wel mooi staan en past ook een beetje bij die tijd. Ik had eerst gedacht om ijzeren ornamenten aan haar te geven, maar om het wat flintsender te maken heb ik toch maar gekozen voor goud. Komt toch wel beter tot zijn recht vind ik zelf.


Ik ben natuurlijk weer achterstevoren begonnen...eerst gekleurd en toen pas kijken of ik een beetje papier kon vinden wat erbij paste. Ik had dit keer geluk en vond het perfecte papier erbij ^.^


Hier nog een foto van een andere hoek, waar je het goude papier een beetje in ziet glimmen.


Dan nu over naar de kleuren die ik heb gebruikt:
Huid: E0000-E000-E00-E21-E11-E04
Haar: E51-E53-E57
Groen: G82-G94-G99
Goud: Y00-Y11-Y15-YR23-YR27
Bont: W00-W1-W3-W5-blender
Hout: E70-E71-E74-E77
Bruin vlechtwerk in haar bustier: E42-E43-E44

Als ik kleur leg ik eerst een basislaag neer met de lichtste kleur. Daarna pak ik de middelste kleur en kijk waar ik de schaduwen wil hebben. Daarna ga ik met de donkerste kleur nogmaals over de schaduwplekken heen. Van hieruit werk ik terug naar de lichtste kleur. Dit herhaal ik tot ik het gewenste resultaat heb. Dit kan in 1 keer zijn, maar meestal gaan er een paar lagen overheen tot ik het resultaat zie dat ik wil hebben. Dit is vooral het geval met de huid ^.^

Ik hoop dat jullie een beetje hebben genoten van mijn post en dat jullie nog een prettige vrijdag hebben met veel kleurplezier ^.^

Tot de volgende keer maar weer.




Geen opmerkingen: