NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


vrijdag 23 oktober 2015

Bellenblaas meisje

Hallo Copic fans,

Voor vandaag heb ik een flink project voor jullie!
Aan de hand van een beschrijving van Kit and Clowder heb ik de volgende kaart gemaakt:


Niet helemaal mijn bedenksel dus maar ik vond hem te leuk om jullie te onthouden!
Weet je wat ik het leukste vond? Het meisje is een stempel van Mo's Digital Pencil (Bubbles girl). Maar de rest van wat je ziet is allemaal zelf getekend; de vloerbedekking, de wandbekleding en het raam... En alles met Copic markers ingekleurd, leuk he!


De kleuren die ik gebruikt heb voor het meisje:
De huid: E000, E00, E21, E11, E04 en R20
Haren: Y21, Y35 en E15
Blouse: RV11, RV93, R56 en R59
Broekje: BG10, BG53, BG57 en BG49

De stoel: E40, E43, E44 en E47
Muur met behang: RV000, RV11 en R56


Ik vond het erg leuk om nu eens zelf helemaal de achtergrond te tekenen. In de cursus zag de muur er nog wat anders uit en hing er een gordijn voor het raam. Mijn keuze was om op de muur stempels te zetten van Stampinback en deze in te kleuren met RV11 en R56. Met een witte Sharpie pen heb ik wat accentjes erin getekend. 

De panelen op de muur heb ik aangezet met W3 en vervaagd met W1 en W0 om de illusie te wekken dat het om houten plankjes gaat. 

Wat ik nog nooit eerder had gedaan was de vloerbedekking: deze bestaat uit heel veel kleine stipjes. Als je ze in een soort van patroon aanbrengt dan lijkt het uiteindelijk op een pluizige vloerbedekking. De kleuren die ik daarvoor gebruikt heb: BG10, BG53 en BG57.

Deze techniek heb ik ook gebruikt bij de bomen achter het raam: veel kleine stipjes gemaakt met de kleuren: G00, G21, YG63 en YG67. Hierdoor krijg je beter het effect van blaadjes en niet zozeer een massieve massa.....

Tenslotte de bellen die het meisje blaast. Daar komen veel van de omgevingskleurtjes weer in terug. Dit omdat de kleuren als het ware weerspiegelt worden in de bellenblaas. 
Gebruikte markers: BG10, BG53, G00,V01, YR000, BG23 en Y00.

De kaart is heel groot geworden, A5 formaat. Je kunt je voorstellen dat het een hele klus was om deze te maken! Maar ontzettend leuk om te doen. En met het weekend voor de boeg hoop ik jullie een heel leuk idee te hebben gegeven om de komende dagen aan te gaan werken...

Bedankt voor het langskomen op dit blog en hopelijk tot een volgende keer!

Groetjes en fijn weekend,

Marielle Weichert

5 opmerkingen:

Miranda zei

Super gedaan Marielle, een erg leuk idee met een zeer duidelijke uitleg! Ik vind het ook erg leuk om vanuit de stempel zelf verder te tekenen maar meestal door gebrek aan tijd kom ik daar niet toe.
Fijn weekend, groetjes Miranda

Petra zei

Mooi gedaan hoor Marielle,
Het zijn leuke projecten die van Alyce en super leuk om te doen. Die van jou is zeker geslaagd.

Groetjes,
Petra

Marielle Weichert zei

Dank je Petra, het is inderdaad een heel project waar je je hart in kwijt kunt šŸ˜Š

Marielle Weichert zei

Dank je Miranda, ik had het nog nooit eerder gedaan maar is inderdaad erg leuk om te doen. Op die manier zet je toch even "je eigen stempel" op de kaart....

Unknown zei

Leuk, Marielle!