NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 15 maart 2015

Tutorial: Het gebruiken van lichte kleuren

Hallo lieve Copic fans,

Vandaag weer een tutorial van mij. Het is dit keer geen video tutorial, maar een foto tutorial. Dit omdat ik nogsteeds een beetje last heb van een hardnekkige verkoudheid en ik dan heel nasaal klink op de film. Dat wil ik jullie niet aan doen. Het is dan ook best een vrij lange post. Ik hoop dat jullie dat niet al te erg vinden.
 Bij de vraag die ik gesteld had wat jullie graag zouden willen zien in onze tutorials, kregen we van Frouwkje de vraag of we een tutorial konden maken over het gebruik van de lichtere kleuren. En dan in het speciaal over het creëren van schaduwen.

Ik doe dus vandaag een poging om jullie met een foto tutorial te laten zien hoe je schaduwen aan kan brengen en toch je lichtere kleuren kan gebruiken.

Voor deze tutorial heb ik gekozen voor Color me Janette van Kenny K. Met de marker waar ze op leunt vond ik haar wel geschikt voor een tutorial hihi. Het haar en de huid heb ik alvast ingekleurd.
De kleuren die ik hiervoor gebruikt heb zijn:
Huid:E000-E00-E21-E11-E13-E93
Haar: Y32-Y26-YR24
Lippen: E02-E04
Ogen: BG05-BG07-100


Dan begin ik met het shirtje. De kleuren die ik hiervoor gebruikt heb zijn: 
BG0000-BG10-BG13-C5
Het shirtje kleur je geheel in met BG0000 zodat de donkerdere kleuren dadelijk beter blenden.

Dan zet ik met de BG13 de schaduw uit.

Met de BG10 ga ik langs de randen van de BG13 om ze te blenden.

 Omdat ik de schaduw te onduidelijk vond met de lichte kleurtjes heb ik er een grijstint bij gepakt. Met de C5 heb ik nogmaals de schaduw aangebracht.

Ik ben daarna met de BG13 over de C5 heen gegaan, daar tegen aan de BG10 en tot slot de BG0000 om het één geheel te maken. Dan is het shirtje klaar

 Voor het jasje heb ik gekozen voor de kleuren:
V0000-V91-V95-W5
Ik ben begonnen met de rechterkant van het jasje. Deze heb ik in zijn geheel ingekleurd met V0000. Het is niet zo goed te zien omdat het echt een hele lichte kleur is.

Ik heb toen met de W5 de schaduwen aangegeven. Dit keer in deze volgorde omdat ik bij het shirtje al had geleerd dat alleen de V kleuren niet genoeg zouden zijn.

Daarna ben ik met de V95 over de W5 gegaan. 

De V95 iets uitgeblend met de V91 en toen met de V0000 als laatsts om de randen weg te blenden.

 De andere helft van het jasje heb ik op de zelfde manier gedaan als hierboven beschreven.

Nu verder met de broek. Deze heb ik ingekleurd met de kleuren RV0000-RV000-RV11-RV32-N3.
Ik heb de broek in zijn geheel gedaan omdat deze doorloopt. Ik heb hem eerst ingekleurd met RV0000.
 

Bij de broek heb ik wel eerst met de RV32 gewerkt. Dit omdat ik een beetje moest zoeken waar ik de schaduwen wilde hebben.

Toen ik dit eenmaal wist heb ik met de N3 die gebieden getraceerd. 
 

Hierna ben ik met de RV32 nogmaals hierover heen gegaan. Deze verder uitgeblend met de RV11 en daarna door naar de RV000 en RV0000.

Dit is het eindresultaat van het ingekleurde plaatje.

Wat ik heb gemerkt als je met lichtere kleuren werkt, je het beste de schaduwen erin krijgt met grijstinten. Het is even zoeken welke grijstint er bij je kleur past, maar dan krijg je wel de beste effecten. Ik ga ook nog een kaart maken met deze dame, maar die zien jullie in mijn volgende post.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van deze tutorial en dat jullie aan de slag gaan met de lichtere kleuren. Het zijn toch wel mooie kleurtjes om mee te werken hoor ^.^

Ik wens jullie bij deze een prettige zondag toe en tot de volgende keer.


6 opmerkingen:

Margreet zei

Mooi....dank je wel voor de duidelijke uitleg.
xxx Margreet

Alexandra van den Berg-Verhoeven zei

Dank je wel Margreet voor je lieve complimentje
lieve groetjes Alexandra

KarinsArtScrap zei

ziet er goed uit, dank je wel
Gr Karin

Alexandra van den Berg-Verhoeven zei

Dank je wel Karin voor je lieve complimentje

lieve groetjes Alexandra

Frouwkje zei

Dank je wel Alxandra voor je duidelijke uitleg!! Ziet er mooi uit!! Ga het gelijk pinnen en zal het vast wel een keer gaan gebruiken.
Fijn dat jullie wat met de vragen doen ;-) Stel ik heel erg op prijs!!
Liefs, Frouwkje

Alexandra van den Berg-Verhoeven zei

Graag gedaan Frouwkje, ik ben blij dat hij duidelijk genoeg is en als je in de toekomst nog vragen hebt, kan je ze altijd stellen.

lieve groetjes Alexandra