NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 22 maart 2015

Tutorial: Achtergrond maken met een gekochte en zelfgemaakte maskGoedemorgen allemaal,

Ik ben op deze zondag weer aan de beurt om een tutorial te verzorgen. Ik ben aan de slag gegaan met een gekochte mask van Memory Box, maar heb zelf ook een mask gemaakt... Dit kun je makkelijk zelf doen en is handig voor als je geen geld kan/wil uitgeven aan het kopen van de masks.

Ik begin met de 'kant en klare' mask.


Foto 1) Hier zien jullie de airbrush, wat copics en de mask van Memory Box.
Foto 2) Met de kleur Y2 heb ik her en der wat kleur opgespoten met de airbrush, op de ene plek wat meer dan als op de andere.
Foto 3) Met de kleur Y13 heb ik hier en daar wat extra aangezet. Je ziet dat ik dat helemaal niet zo heel netjes heb gedaan, dat is namelijk ook niet nodig:-)
Foto 4) Hier zie je de mask liggen. De mask zelf is al voorzien van een eerder gebruikt
 kleurtje, dus ziet er een beetje gek uit. Met de kleur YR04 heb ik vervolgens de cirkels voorzien van wat kleur.


Hier zie je het eind resultaat.... Ik heb bewust gekozen voor kleuren in dezelfde kleurnuances, ik houd van eenheid. Maar je kunt natuurlijk ook allerlei kleurtjes mixen, het is net wat je zelf leuk vindt!


Hier nog ééntje in de kleuren BG34, BG49 en BG09
In het echt vind ik de kleuren mooier als op de foto!

En nu de zelfgemaakte mask. Ik heb allerlei formaten cirkels uit cardstock gestanst. Met elk figuur is dit natuurlijk mogelijk. 


Ook  nu heb ik eerst met twee aansluitende markers een achtergrondje gespoten. Met verwijderbare lijm dots heb ik ook nog weer cirkels in cirkels geplakt, dit geeft na het airbrushen een heel leuk effect.
Vervolgens herhaal je de 4 stappen die ik bij de eerste foto collage uit heb gelegd en als je na die tijd je mask weg haalt komt er ook een heel leuk patroontje te voorschijn.


Nog simpeler is het volgende voorbeeldje. Alléén de mask heb ik hier gebruikt en je ziet 'simpele' ingespoten cirkels op het papier in de kleuren V25, V28, B24 en B28


En ook kun je als je een Silhouette Cameo hebt zelf hele leuke masks snijden, uit cardstock maar ook uit een voor of achterkant van een snelhechter. Die zijn gemaakt van dun plastic en lenen zich daar prima voor!

Ik heb er natuurlijk ook kaarten mee gemaakt voor jullie. Jullie zien er vier, maar ik heb alle kaarten dubbel kunnen maken, dus een leuke serie van acht.


Deze stempel is van IndigoBlu, ze zijn zo mooi...


Deze stempel is van Kaisercraft en is erg geschikt voor dit soort kaartjes!


En alle tekst stempeltjes komen van een sheet van Joy crafts. 


Dit was het dan voor deze zondag. Ook al zin gekregen om met je copics en je masks aan de slag te gaan? Of ze ook zelf te gaan maken? 

Ik hoop dat jullie alles duidelijk is! Heb je vragen, stel ze gerust. Voor nu een hele fijne dag en tot de volgende keer.2 opmerkingen:

Ankie vd Polder zei

Wat een leuk idee, en de voorbeelden zijn prachtig. Groetjes, Ankie

riliska zei

Very beautiful cards!! I wish I had any masks to play with them like you do. Great job!!!