NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


woensdag 12 november 2014

Pile of presents


Hallo Copic fans,

Vandaag is het weer mijn beurt, Marielle, om jullie een kaart te presenteren die met Copic markers is gemaakt. Ik vond het weer tijd voor een kerstkaartje:


Wat hebben we nodig:


De stempel van de stapel cadeautjes is van Chocolate Baroque. Als je hem afgedrukt hebt op het copic marker papier ga je beginnen met inkleuren. Dit zijn de markers die ik ervoor gebruikt heb:

1e, blauwe pakje: B93, B45 en B37
2e, oranje pakje: YR16, YR 18 en E33
3e, rode pakje: R35, R46 en R59
4e, goudkleurige pakje: Y26 en Y28
5e, groene pakje: G14, G05 en G28
6e, paarsblauwe pakje: B66 en BV04
Tenslotte het grote lint met C3 en C5. 

Als het klaartje ingkleurd is ga je maskeren. Ik heb de stempel nog een keer op maskerpapier afgedrukt. Uitgeknipt en dan over de ingekleurde stempel heen geplaatst. Nu kan je de achtergrond gaan maken met airbrush zonder je zorgen te maken dat je je kleurwerk verpest.


Voor de achtergrond heb ik de volgende markers gebruikt:


Eerst heb ik de achtergrond ingekleurd met (de airbrush) Y15, de buitenste randen met Y19. Daarna heb ik het stencil (van Prima Marketing) erop gelegd en met Y26 en YR 27 nogmaals de achtergrond gekleurd. Dat ziet er dan zo uit:


Daarna heb ik de stapel cadeautjes bijgesneden en op zwart cardstock gemat. 
Het papier met sterren is van Simple Stories "Say Cheese". Het kerstmannetje en bloemstukje komt uit een zakje van Tim Holtz: Idea-Ology Ephemera Christmas. In dit zakje zitten 60 erg leuke afbeeldingen. De embossing is van Stampendous Frantage glas glitter.


Tenslotte heb ik de ster boven op de stapel cadeau's goudkleurig gelakt met Smooch Pearlized Accent Ink. Linksboven een klein label geplaatst met de tekst "Merry Christmas". 


De hele kaart is op Oud Hollands geschept papier gedaan. Met een mooie goudkleurige metalic enveloppe erbij en je hebt dan een kerstcadeautje!


Hopelijk heb ik jullie weer op wat ideetjes gebracht. Bedankt voor het langskomen op het blog. We vinden het leuk als je een berichtje achter laat. Graag weer tot ziens!

Marielle Weichert-Welten

2 opmerkingen:

Unknown zei

Leuk. Hiermee komen we in de kerstsfeer! Mooi gemaakt en zo lekker vrolijk.

Marielle Weichert zei

Dank je wel Renee :-)