NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


maandag 10 november 2014

'Makkelijke' kerstkaarten...lukken ook met Copic Markers!

Goedemorgen allemaal,

Hebben jullie allemaal genoten van het weekend? Velen van jullie zullen een dagje naar de Krea Doe geweest en zitten weer boordevol nieuwe inspiratie. En voor degene die niet zijn geweest, ben ik er om dat te doen:-)

Kerst kaarten zorgen bij mij altijd voor heel veel stress en daarom ben ik dit jaar extra vroeg begonnen. Maar tegelijk besefte ik me ook dat ik bij het maken van een serie nooit mijn copics pak, iets wat eigenlijk jammer is. Al denkend aan mijn buro ben ik tot een, al zeg ik het zelf, leuk idee gekomen. 

En onderstaande serie van 4 kaarten werd geboren...


Met de leuke en betaalbare stempels van Craft Emotions en mijn airbrush ben ik aan de slag gegaan.
Het hertje is gestempeld met Memento inkt en een tweede exemplaar heb ik uitgeknipt en daarmee het andere hertje 'afgedekt'. 


Op de foto kunnen jullie zien dat ik dat in eerste instantie alléén met blauw tinten, B91, B93, B95 en B97 wilde doen, maar uiteindelijk heb ik er toch ook E33 en E35 bij gedaan. Deze tinten komen terug in het design papier van Marianne Design.


Dit zijn de twee kaarten waarop de achtergrond is ingekleurd met de airbrush. Het hertje zelf heb ik wit gelaten voor een mooi contrast!


Ook de tekst stempel aan de onderkant van de kaart is van Craft Emotions! Twee keer met bruin en twee keer met zwart inkt gestempeld.


Toen bedacht ik me dat voor een nog groter contrast het ook wel leuk was om bij de volgende twee kaarten de achtergrond juist wit te laten en alléén het hertje in te kleuren.


Het hertje is ingekleurd met E30, E33, E35 en E37.


En dan heb je met hetzelfde kaartje en afdrukje toch meteen weer een heel andere kaart!


Dus jullie zien dat het ook erg leuk is om een serie te maken voor de kerstdagen waar geen uren kleur plezier in gaan zitten! Begrijp me niet verkeerd hoor...ik vind het heerlijk om ontspannen aan tafel te zitten met mijn 'stiften', maar ook deze manier bevalt me wel! En jullie?

Ik wens jullie een hele fijne nieuwe week toe en tot de volgende keer!


7 opmerkingen:

emsiescreaties zei

Leuk idee in een mooie uitvoering!

Janette van Otterlo zei

Juist de afwisseling van technieken, manieren en materialen maakt het hobbyen zo leuk. Dit is een hele leuke serie kaarten. Hetzelfde, maar toch anders!
Grtz Janette

Thea zei

Ze zijn prachtig Mieke, inderdaad heel verschillend. De airbrush gaat je goed af.

Liefs Thea

Marianne zei

Leuk om de verschillende uitvoeringen te zien ... en weer 4 kaarten aan je voorraad toegevoegd!

beahobbie zei

wat mooi gemaakt

Yvonne zei

Mooi Mieke!
Groetjes Yvonne

*mieke* zei

Bedankt voor jullie lieve woorden dames!
Groetjes Mieke