NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 17 januari 2016

Van Het Begin Tot Het Einde; Honden Inkleuren

Hallo iedereen!!
Zoals aangegeven ben ik, Ellen, hier met mijn allereerste tutorial voor jullie.


Vanaf morgen viert Some Odd Girl zijn 6de verjaardag en dat vond ik dan ook meteen een leuk thema voor deze blogpost. Ik wilde een verjaardagskaart maken met hun stempels ("Preppy Pups", "Kaylee's Closet: Party Time" en "Hipster Pets"). 

Ik heb een achtergrond gemaakt met distress inkt, spray inkt, gekleurd papier en een stempel van Els Brigé. Ik laat jullie stap voor stap zien hoe ik de honden ingekleurd heb met mijn Copic markers:


Als eerst heb ik bij elke hond de schaduw plekken ingekleurd met kleine streepjes om de beweging van het haar weer te geven. In plaats van de honden één kleur te geven. Om ze wat realistischer te laten lijken heb ik bepaalde plekken een andere kleur gaf.


Na de schaduw plekken zijn ingekleurd ga je erover met een lichtere kleur.


Ik blijf steeds lichtere kleuren gebruiken. Bij de kleuren die te veel kleur wegnemen (zoals met C1 en C0, bij de middelste afbeelding) heb ik nog wat extra kleur aangebracht met de vorige kleur (bv. C3 bij de middelste afbeelding).


Bij stap 4 zet ik nog lichtere kleuren en begin ik overal stipjes te zetten met enkele kleuren die ik voorheen gebruikte om overgangen mooier te maken (bv. de stipjes ronde de vlek rond het oog van de laatste hond).

Bij stap 5 ging ik nog eens over sommige kleuren en zette ik kleine streepjes zo kwamen deze terug wat duidelijker naar voren.

Veel plezier met kleuren!!

4 opmerkingen:

chantal zei

Wauw zo mooi. En wat top is dat het stap per stap uitgelegd is. Of ik het nu zo mooi krijg is maar de vraag
liefs Chantal

Juanita zei

Ze zijn schattig Ellen!
Goed uitgelegd.

Juanita zei

Ze zijn schattig Ellen!
Goed uitgelegd.

senna zei

geweldig!!!

dank je wel voor deze uitleg