NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 24 januari 2016

Tutorial: 'Pimpen' met Copic Refills

Goedemorgen,

Het is vandaag zondag en die dag staat inmiddels hier op het blog bekend als tutorial dag. Dus ga er maar eens voor zitten, want het is weer een hele reeks foto's geworden!

Er wordt tegenwoordig van alles gepimpt, van meubels tot schaaltjes....tenminste bij mij nu wel!


Ik heb eerst op een oud schaaltje wat zitten oefenen voor ik tevreden was met het resultaat, dus het bordje op de foto zie je niet weer. Die was hopeloos verloren, haha! Mijn ervaring is nu dus wel dat het inkt snel te donker is, dus pak zo wie zo één lichte tint en laat die overheersen.

De materialen die ik gebruikt heb zijn: 
Stenen schaaltje
Copis Refills
Activator
Blending tool + vilt
Mini mister
Mod Podge
Vernis
Kwast
Schaar


Voor het eerste schaaltje heb ik drie kleuren gebruikt, het is natuurlijk ook maar net wat je bezit. Ik ben helaas nog niet zo fortuinlijk dat ik alle refills in huis heb, dus ik heb deze keus gemaakt.

Ik heb al druppelend het stukje vilt voorzien van een laagje inkt en zoals je ziet heb ik BG11 als hoofdkleur gebruikt.


Ik ben als het ware gaan 'stempelen' op het schaaltje, met behulp van mijn blending tool. Ik weet dat daar naast de dikkere foam blokjes ook een dunne versie voor te koop zijn. Ook die had ik niet in huis en ik ben al zoekende bij een stukje wit vilt uitgekomen als oplossing. Door het stoffen structuur van vilt blijft ook dit mooi 'plakken' aan het klittenband op de blending tool.


Hier zie je hoe ik gaandeweg het schaaltje bewerk. Ik heb slechts één keer inkt aangebracht op het stukje vilt en dat was genoeg om het hele bordje te bewerken.


Zo zag het bordje eruit toen ik klaar was, het is eigenlijk meteen droog! Het was nog niet helemaal naar mijn zin en ik ben gaan uitproberen wat het effect zou zijn als je nu hier een beetje Activator op zou spuiten. Vanuit het originele spuitflesje komt er teveel in één keer uit, dus ik heb een beetje in een mini mister gedaan. Zodra de vloeistof het steen raakt zie je het inkt reageren, zo leuk om te zien en te doen! 


Je ziet dat het inkt meteen heel anders verdeeld is en het naar mijn mening een mooier geheel is geworden. Nog steeds was het niet naar mijn zin...nog niet af! Dus maar weer verder denken wat ik nu nog meer met het schaaltje wilde gaan doen.


Voor de mensen die al heel lang knutselen is het plakken met servetten vast niet onbekend. Ooit in een grijs verleden heb ik dat ook gedaan en ik had nog steeds een potje lijm in de kast staan. Wie spaart die heeft wat... Ik heb een tissue gepakt en daar een tekstje op gestempeld met Stazon.


Ik heb een tissue die uit drie laagjes bestaat en alléén het bovenste laagje uitgeknipt zoals jullie kunnen zien op bovenstaande foto. Met Mod Podge heb ik het stukje tissue vastgeplakt op het schaaltje, ik heb twee lagen lijm aangebracht over het hele schaaltje.


En om het schaaltje af te werken heb ik er als laatste nog een laagje glossy vernis overheen gedaan. Stond toevallig ook nog in de kast, we hebben gelukkig ook helemaal niks! 

Nu kan ik er ook met een natte doek overheen zonder dat de lijmlaag weer los komt. 


Natuurlijk moest ik het ook met andere kleurtjes proberen en wel met de R81, R59 en C8


Op dezelfde manier als hierboven heb ik het schaaltje afgewerkt en deze keer een stempel met een swirl gebruikt.


Ik vind de schaaltjes helemaal leuk geworden en ze gaan vast een bestemming vinden.

 Ik hoop dat het allemaal een beetje duidelijk is voor jullie en heb je vragen, dan stel ze gerust!

Voor nu een hele fijne zondag en tot de volgende keer!


6 opmerkingen:

akkina van steen zei

Wat een leuk idee
Dank je om dit met ons te delen

akkina van steen zei

Wat een leuk idee
Dank je om dit met ons te delen

Brenda zei

Erg leuk idee. En het resultaat is super mooi!

Brenda zei

Erg leuk idee. En het resultaat is super mooi!

Juanita zei

Wat leuk zeg! Ziet er super uit!
Liefs Juanita

Gerrittina zei

Leuk!!!!