NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


woensdag 17 september 2014

Gypsy Girl


Hallo Copic fans!

Vandaag ben ik (Marielle Weichert) weer aan de beurt om jullie te laten zien wat je allemaal voor moois kan maken met Copic markers. 

Is het jullie ook al opgevallen dat er zoveel met Bister gemaakt wordt momenteel? Je kunt daar prachtige achtergronden mee maken. En vandaag wil ik jullie laten zien dat Copic markers ook prima geschikt zijn in combinatie met een Bister achtergrond. Wat dachten jullie hiervan?Wat hebben we hiervoor nodig?


In ieder geval de Bister natuurlijk. Bister is een geelbruin kleurpigment, vervaardigd uit het roet en teer van verbrand hout. Het is in verschillende kleuren te krijgen en lost heel gemakkelijk op in water. Ik heb voor mijn achtergrond blauwe, gele en groene bister gebruikt. 

Je brengt met een droog penseeltje wat korreltjes aan op Stampinbackkarton (gekookt karton met een glanzend oppervlak) en dat besproei je dan met een beetje water. De Bister korrels reageren meteen en laten de kleuren vloeien. Ik heb vrij snel de boel droog gedept met een stukje keukenrol. Ik vind het namelijk mooier als het niet te veel uitloopt. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Je moet het gewoon eens proberen! Waar ik het gezicht wil hebben heb ik het wat extra droog gedept zodat er niet te veel Bister in haar gezicht komt. En dan is dit het resultaat....  


Vervolgens moet je de kaart goed laten drogen. Dan stempel je het gezicht met Memento inkt (gothic purple) op je achtergrond. De stempel is van Lavinia. En dan kun je gaan beginnen met inkleuren! Natuurlijk is het Copic Marker papier dat ik normaal gebruik het meest geschikt. Maar de Bister korrels reageren daar niet zo mooi op (trekt meteen in het papier). En met deze kaart wil ik jullie dus vandaag laten zien dat je met Copic markers op alle mogelijke ondergronden kunt werken! Dit zijn de kleuren die ik gebruikt heb:


Je zult zien dat het heel anders werkt op deze achtergrond maar ook hier kun je van donker naar licht vervagen met de verschillende kleuren. Kijk maar naar haar mutsje! Wel moet je opletten dat je niet te veel de Memento inkt wegpoetst. In dat geval heb ik de marker meer "gestippeld" dan echt strepen gekleurd. Daarna heb ik nog wat details op de kaart embossed:


Daarvoor heb ik Versamark gebruikt en Copper embossingpoeder van Ranger. De "krans" is een stempel van Unique en die andere is van Ranger, Tim Holtz. Met een heating tool embossen en je hebt hele mooie details aangebracht op je kaart.....

Vervolgens heb ik de tekst (Stampinback Fashionata) op een stukje papier gestempeld. Deze en de hele kaart gemat op zwart cardstock. Daarna de kaart op een crème kleurig kaart van "Oud-Hollands geschept" papier geplakt. Deze kaart heb ik aan onze oppas gegeven die 15 jaar werd. Echt een kaart voor een jong meisje!Ik wens jullie veel stempelplezier en hopelijk tot een volgende keer!
groetjes, Marielle

4 opmerkingen:

Unknown zei

Ik vind hem gewoon geweldig mooi
Bedankt voor de duidelijk uitleg

Marielle Weichert zei

Dank je wel, graag gedaan!

Marijke zei

Wat een bijzonder effect en een duidelijke uitleg. Ga hier zeker iets mee doen! Een mooie kaart geworden.
Groetjes Marijke.

Marielle Weichert zei

Dank je en veel plezier Marijke!