NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


vrijdag 5 september 2014

Birthday WishesGoedemorgen allemaal,

Een tijdje geleden heb ik een tutorial voor jullie gemaakt over verschillende kleuren rood. Voor wie deze gemist heeft is HIER de link.

Nu lagen deze bloemen op mijn tafel en werd het echt tijd om er eens mee aan de slag te gaan. Dat viel nog niet mee... 7 rode losse bloemen! En dan? 


Voor ik laat zien wat ik ermee heb gemaakt, zal ik eerst eens iets meer vertellen over mijn papierkeus en kleurwijze. 

Momenteel werk ik het liefst met Perfect Colouring Paper. Ik vind het fijn papier om op te stempelen, te printen en last but not least om op te kleuren:-) 
Voor de bloemen heb ik gekozen om vanuit het midden naar buiten te werken. En dan van de lichtste nummer naar de donkerste en weer terug naar de lichtste. Zo wordt het midden het donkerst en de randen blijven het lichtst. Ik heb ze gestempeld, ingekleurd en toen uitgeknipt. Zo kon ik lekker met mijn copic's over de randen gaan met inkleuren voor een zo mooi mogelijk resultaat. De kleurnummers kun je vinden bij de link naar mijn tutorial.

Deze bloemen waren al ingekleurd, maar vanaf nu zal ik jullie wat meer informatie geven over mijn inkleur proces, misschien hebben jullie er iets aan!

Dan nu toch echt mijn creatie met de bloemen. Zeg maar creatie's, want ik heb er twee kaarten mee gemaakt!


Met een stencil van Dutch Doobadoo heb ik een stukje muur 'gemetseld' met Aleene's true snow pasta. Ook het honingraad structuur is gemaakt met een stencil van dat zelfde merk. Alléén nu met behulp van Versamark inkt en twee kleuren Panpastel: Light Gold en Permanent red tint. In de hoek een klein tekststempeltje van Eline's Words.


En dit is de tweede kaart, hetzelfde maar toch anders.


Ook nu een stukje muur, maar deze keer een gekleurd achtergrondje gemaakt met Distress Inkt. Ik wilde mijn airbrush voor de copic's gebruiken, maar mijn luchtflesje bleek leeg. Ik heb de kleuren Old paper en Worm lipstick door elkaar geblend.  In het midden van de bloemen heb ik met een acrylverf pen witte stippen gezet en nu springt de kern van de bloem er nog meer uit vind ik.


Het zijn heel andere kaarten dan ik over het algemeen maak, maar ik vond het wel erg leuk om te doen. Ik denk dat er wel vaker minder volle kaarten gaan komen van mijn hand.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne vrijdag en zijn er vragen, stel ze gerust!1 opmerking:

Diny Sprakel zei

Heel mooi gedaan, Mieke. Fijn dat je uitleg geeft over je manier van werken.
groet DIny