NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 25 mei 2014

Doodelen met Copics en Multiliners

Hallo bloglezers, 
p.s deze kaart heb ik al op mijn eigen blog geplaatst, zet hem hier even neer, omdat we anders vandaag geen post hadden.

zoals de titel al doet vermoeden, ben ik weer aan het mixen geweest. Dit keer geen lekkere cocktail, maar hobbyproducten om er een kaart van te maken. Ik probeer van allerlei dingen uit, zo ook bij deze kaart. Het masker van Dutch Doobadoo nodigde uit om er eens mee te gaan doodelen, je weet wel figuurtjes tekenen met een zwarte Multiliner in enkele diktes. Bij doodelen vergeet je alles, je doet alleen je best om rechte streepjes te trekken of mooie gave rondjes te tekenen. Simpeler dan dat kan ik het niet uitleggen. Het is erg ontspannen, men noemt het ook wel "Yoga voor de ziel". nou daar ben ik dan beter in dan in Yoga voor het lijf.


De meeste doodels die ik maak , stop ik in een mooie opbergmap van Simple Stories. Maar ik wil er ook graag kaarten mee maken, dus dat heb ik dit keer geprobeerd.

Ik ben begonnen met een strook Perfect Colouring Paper, het mask en mijn Copic-airbrush, door het masker spoot ik V09 en B06. Daarover heen kon ik direct met mijn multiliners gaan tekenen, ik gebruik het meeste de 0,1-0,3-0,5 en voor het invullen van grote vlakken de 1,0. Het is natuurlijk fijn om ook alle tussenmaten te hebben, maar dit is een mooi begin.
Ik nam eerst een aantal ronde stansmallen, daarmee tekende ik rondjes rondom het geairbrushte motief, in de elkaar overlappende cirkels heb ik figuurtjes getekend. Je vind super veel informatie en oefenblaadjes op het Internet, ik verzamel ze voor jullie op mijn Pinterest board.
Je kunt ze dan opslaan, afdrukken of zelf op jouw Pinterest bord zetten.  
Met een ronde mal heb ik een ronding uitgestanst en die extra ingekleurd met de genoemde Copics.
Dit heb ik met een iets groter paars rondje gebruikt als basis voor een tekstrondje van Noor.


Zaterdag kon ik me na de workshop bij Doeading weer niet bedwingen en kocht ik de mal die zulke mooie cirkels maakt, zo luchtig dat je het over iets heen kunt plakken. Dat heb ik dan ook gedaan. Daarop plakte ik nog drie raders van Noor.


Al met al ben ik zelf tevreden over het eindresultaat.
Ik hoop jullie weer wat ideetjes te hebben gegeven voor het maken van doodle-kaarten en het gebruik van Copics.


Doedeloe Diny


3 opmerkingen:

Juanita zei

Wauw, hartstikke mooi Diny!
Dankjewel voor de uitleg.
Prettige Zondag.
Liefs Juanita

Unknown zei

Ik had het kaartje al gezien, maar het blijft prachtig!

Natasja's Kaarten zei

Wat een prachtige kaart!

Heel erg leuk gedaan!

Groetjes, Natasja