NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 11 mei 2014

Navullen op een exacte manier

Hallo,


vandaag laat ik je een tutorial zien, die ik gevonden heb op het blog van een Amerikaanse Copic Instructor. 

Als je klikt op de link kom je op het blog van Lori, ze heeft veel meer nuttige tips op haar blog.
Zij had een grandioos idee, hoe je kunt controleren of een Copic marker nagevuld moet worden en of je hem daarna genoeg hebt bijgevuld. Wat doet ze, ze weegt de markers op een kleine weegschaal.


 Als eerste nam ze een gloednieuwe Sketch Marker en die legde ze op de weegschaal, het gewicht was 14,6 gram. Dit gewicht is haar leidraad voor het vullen.
Ze heeft deze procedure een paar maanden getest met haar cursusmarkers en denkt dat  ze nu veel minder bij hoeft te vullen dan voorheen.

Hier zie je een marker die niet genoeg gevuld is, want het gewicht zonder doppen en brede punt zou 9,3 gram moeten zijn.

 Dus dit wordt navullen.


Bij het vullen, neem ze beide doppen van de marker, dan haalt ze de brede punt er uit en vul hem door er druppels inkt uit de refill in te laten vallen. Doordat beide punten eraf zijn, stroomt de inkt beter door.


Na het bijvullen maakt ze de doppen en de punten van de marker schoon met alcohol.

Hier enkele belangrijke gewichten:
een ongeopende, nieuwe Sketch marker weegt 14,6 gram
een volle Sketch marker zonder doppen en brede punt weegt 9,3 gram

Voordat ze op deze manier de markers vulde, deed ze net als ik dat op goed geluk, nooit wetende of er genoeg inkt inzat. Bovendien kwam het nog al eens voor dat er inkt uitdrupte omdat ze hem te vol had gemaakt.

Lori, bedankt voor deze duidelijk uitleg.
Ik hoop dat jullie hier ook wat aan zullen hebben, ik ga het in elk geval proberen.
Groet Diny

p.s. Ik kreeg de vraag wat weegt een marker met doppen erop, als je hem moet gaan navullen. Ik heb wat speurwerk in mijn markercollectie gedaan, als mijn marker onder de 11 gram weegt, komt hij in aanmerking voor navullen. Of je moet wachten tot hij echt droog is, dat getal heb ik nu niet.
ik gebruik mijn keukenweegschaal hiervoor:

10 opmerkingen:

rian zei

jaa dat is duidelijk dus dat wordt wegen .
bedankt voor de tip
groetjes rian

Marina Hombroeckx zei

Handig!

Nog 1 getalletje dat handig zou zijn is het gewicht van een marker die gevuld moet worden maar dicht is met doppen en brede niberop. Want om nu van al m'n markers de nib uit te halen om te checken of die gevuld moet worden is eigenlijk niet zo handig. Zeker omdat ik niet zelf zou vullen maar hem naar de winkel zou brengen om te laten vullen.

Margreet zei

Bedankt voor de tips
Groetjes Margreet

KarinsArtScrap zei

bedankt voor de tip.

gr karin

Frouwkje zei

Wat een superhandige tip!!
Dank je wel voor het delen Diny!
Liefs, Frouwkje

Marina Hombroeckx zei

Bedankt voor het PS getalletje DIny!
Ik wacht liever niet tot hij droog is, want ik ben zo iemand als ik iets wil dan wil ik het ook NU en dus een marker die ik wil gebruiken die het niet doet en die ik maar 2 dagen in de week kan laten vullen zou ik heel verveld vinden :)

Juanita zei

Super! Bedankt voor de info's.
Liefs Juanita

Marie-Anne zei

Ik heb voor € 10,00 een miniweegschaal aangeschaft en dat werkt helemaal super. Dit is voor mij de manier om te gaan hervullen.

Marie-Anne

Unknown zei

Pop wat een super tip
Hartelijk dank
Liefs marcelline

Unknown zei

Graag zou ik willen vragen waar je vulling kan kopen voor Copic ciao makers in Belgie - Antwerpen