NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 20 oktober 2013

Tutorial: 'kleien' en copics gaan erg goed samen


Goedemorgen allemaal,

Vandaag het is zondag en weer tijd voor een tutorial van mijn hand!

In de winkel met de grote A....jullie weten vast welke ik bedoel...zag ik een pak klei liggen die in mijn winkelmandje belande zonder ik goed wist wat ik ermee wilde gaan doen. Het lag een paar dagen doelloos op de tafel en toen vroeg mijn dochter: 'Ga je daar ook mee stempelen mama'? Stempelen op klei? Mmmm...

Dat moest ik natuurlijk proberen:-)


Deze leuke stempels van Urban Stamps, waar ik eigenlijk veel te weinig mee doe, werden uitverkoren door mij en mijn dochter om mee te stempelen op klei.


En toen begon het: Geduld hebben! Want het klei moest natuurlijk wel eerst goed drogen. Je ziet de structuur van de stempel echt duidelijk in de klei.

Ik durfde het niet aan om met de copic markers op het klei te gaan kleuren, dus dit was meteen de gelegenheid om mijn airbrush systeem eens  uitgebreid te proberen!


Willekeurig heb ik verschillende nummers met elkaar gecombineerd. Toevallig houd ik erg van paars en mijn dochter van roze, maar ik laat ook nog hele andere kleuren combinatie's zien hieronder.Hier is de eerste 'onderzetter' af, want dat gaan ze worden zegt Sacha, mijn dochter van vier!
Ik heb roze, paars, geel en oranje gebruikt.


Kijk eens hoe mooi de structuur van de stempel uit komt na het te hebben bewerkt met kleur!


Natuurlijk ook nog een foto waarop ik ze alle drie voorzien heb van een lekker kleurtje. Eéntje in de herfsttinten en nog ééntje in blauw-groen.

Voor ik ze in gebruik ga nemen ga ik ze met een transparante lak aflakken en er viltjes onder doen zodat ze 'zacht' op de tafel neerkomen.

Zo zie je maar, copic markers zijn eindeloos te gebruiken, niks is te dol!

Zijn er vragen dan hoor ik ze graag en misschien gaan jullie ook eens een 'klei project' maken met de copics! Voor nu een hele fijne zondag allemaal en tot de volgende keer.


3 opmerkingen:

Juanita zei

Leuk idee zeg!!
Ze zien er goed uit hoor!
Liefs Juanita

Blankina zei

Heel interesant!!
Mooi gemaakt,
LG Blankina

Lydia Boode zei

wat gaaf gedaan zeg.