NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 25 augustus 2013

Ashlyn en een tutorial over 'aparte' haarkleur

Goedemorgen allemaal,

Vandaag is het aan mij de beurt om jullie voor de tweede keer te inspireren met een tutorial. Omdat ik uren kan 'zwoegen' op een weelderige haarbos heb ik gekozen om jullie te laten zien wat een heel andere kleur haar kan doen met een afdrukje. Geen bruin, blond of zwart, maar ik ben gegaan voor blauw/groen met blauw/violet.

Ik ga jullie de stappen laten zien die ik heb genomen d.m.v  foto's en hoop dat het jullie duidelijk al zijn op deze manier.

Ik ben eerst begonnen met de huid, want die doe ik zelf altijd als eerste. De gebruikte nummers zijn: E0000, E000, E00, E11 en E13. Deze mooie dame is een digi van Make it Crafty - Ashlyn


De copics die ik voor de haren heb gebruikt zie je op onderstaande foto, niet bepaald typische haarkleuren hé:-)


Haren kleur ik altijd lok voor lok in anders is de inkt alweer droog voor je met de volgende kleurnummer aan de gang gaat.  Ook draai ik constant mijn plaatje in het rond, want ik werk altijd van me af, dan heb ik meer controle over de punt van mijn copic marker.


Ik ben begonnen met haar pony en heb kleur nr BG70 gepakt (bijna niet te zien op de foto) en ben vanaf beide kanten van de lok streepjes gaan zetten tot ongeveer halverwege. Daarna ben ik met BG72  tot ongeveer de helft van de lichtste kleur gegaan.


Met BG70, de lichtste kleur, ben ik daar weer over de BG72 heen gegaan. Wederom niet de gehele lok maar in het midden is het nog steeds 'kleurloos' gelaten.Vervolgens met de BG75 hele kleine stukjes met voorzichtige beweging in de punten van de lokken. Doe niet te veel in één keer, je kunt altijd toevoegen, maar niet meer weghalen.


Na de BG75 heb ik de BV01 gepakt en ben vanaf het de overgang van de BG75 naar BG72 verder naar het midden van de lokken gaan werken. En als laatste met de BV0000 de BV01 vervaagd tot dat ik met deze kleur vanaf beide kanten het midden van de lokken bereik.Hier kun je heel duidelijk zien hoe klein de bewegingen met de copics moeten zijn, ik oefen meenstal eerst even op een restant voor ik met mijn afdrukje aan de slag ga.

Toen vond ik dat wat het donkere BG75 moest zijn persoonlijk te licht en heb ik nogmaals de BG75 in de punten herhaald en nog wat streepjes BG72 om het iets vloeiender te laten overlopen. En daarna nog een keer hele kleine streepjes BG75 voor nog een intenser effect.


Zo ziet Ashlyn er uit als ik alle haren lok voor lok heb ingekleurd. Een heel karwei, maar zeker de moeite waard. Ik ben fan van grote bossen haar, maar je kunt dit natuurlijk ook heel goed doen met kleinere haardossen, die vaak ook iets minder gecompliceerd zijn:-)


Natuurlijk heb ik met deze mooie dame ook nog een kaart gemaakt voor jullie...nadat ik de ogen en haar topje nog heb ingekleurd.


Haar shirt is ingekleurd met BG11, BG13 en BG15 en de ogen zijn met B21, B23 en B26 gedaan.Ik hoop dat jullie deze kleine tutorial bruikbaar vinden en ook eens heerlijk aan de slag gaan met totaal andere haarkleuren, je zult verstelt staan van het resultaat...

Tot de volgende keer en als er nog vragen zijn stel ze gerust!

Fijne zondag allemaal!!!14 opmerkingen:

Saskia van den Berk zei

WAUW............wat gaaf!!
Dit is erg goed uitgelegd.
Knuff Sas

Blankina zei

Heel mooi, ga ik snel pinnen op mijn copics board..
LG Blankina

Karin Heiloo zei

Ontzettend mooi !!
Gr. Karin

Anneke. zei

Schitterend, Mieke. Complimenten!
Groetjes Anneke.

marijke zei

Hallo hee zeg die is moooooooi

Jeannette zei

geweldig, wat een kunststukje, bedankt voor de uitleg, nu nog zelf uitproberen, groetjes Jeannette

nans'creablog zei

3x wauw. Dit is zo mooi, ik kan er blijven naar kijken. Echt prachtig.

Groetjes,
Nans

Linda zei

Wauw dit is gaaf!!
Dankjewel voor de mooie uitleg.
Liefs, Linda

Ankie vd Polder zei

Wat een geweldige kaart. En die aparte kleur haar.... Heel bijzonder maar erg gaaf! Groetjes, Ankie

Unknown zei

Prachtig! Ga dit zelf ook eens proberen!

Marianne Schut zei

Wauw Mieke, wat een knap stukje werk! Super leuk om eens een andere kleur te zien en wat past het allemaal mooi in het geheel als je kaartje af is! Mijn complimenten hoor en ook bedankt voor de duidelijke uitleg en het delen! Groetjes Marianne

riliska zei

What a great job did you do. Gorgeous card with beautiful image.

Yvonne zei

Wow, wat een schitterend kleurwerk!
liefs Yvonne

Margo zei

Waaw Mieke,
wat een prachtige kaart, misschien moet ik toch m'n copics terug bovenhalen !
Bedankt voor de mooie tutorial !
Liefs
Margo