NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 4 augustus 2013

Kleuren op kunststof met copic's


Hallo copic fans,

Het is weer zondag en dus tijd voor een tutorial. Soms zeg je in je enthousiasme dingen waar je achteraf toch niet zo blij mee bent en dat was hier dus ook zo. We waren op vakantie en Rob zijn dochter was ook mee, Vanessa zit in een rol stoel want ze heeft MS, zitten we lekker buiten en de spaak beschermers waren helemaal zwart en ze verteld dat ze eigenlijk wel spaakbeschermers zou willen met vlinders en mooie kleuren. Ja je voelt hem al, ik zeg dus nou geen probleem toch dat doe ik wel even voor je. 


Rob heeft ze weer wit laten spuiten en ik kon beginnen stempels uitgezocht van bloemen en vlinders, maskers gemaakt en gaan stempelen dit ging heel goed.


Zo twee klaar al zijn ze niet identiek, nou nog meer maskers maken en we kunnen verder.


Hier zien jullie dat de donkerste rand gespoten is met de air-brush.


Hier boven zijn we klaar met de air-brush en de mallen mogen er af.


Ja hier kwamen de problemen pak mijn copic's en ga kleuren nou dat gaat dus niet he, een laagje streperig maar ga er nou niet met een tweee kleur overheen want de eerste verdwijnt gewoon weer. Wat een getob zeg nou de hartjes van de bloemen heb ik dan maar gestippeld en dit ging wel.


Voor ik op bovenstaand resultaat kwam waren we wel even verder, heb weer mallen gemaakt en ben met de Activator aan de gang gegaan. Klein sponsje tussen je pincet kleur er op en activator en gaan sponzen maar om meer diepte te krijgen maar dit gaat dus goed en ben nu wel weer blij met hoe het er uit ziet.


Dit heb ik dus met alle bloemen op deze manier gedaan hier na heb de hartjes van de rode en paarse bloemen bewerkt met hot-fix steentjes.

Nu volgt er een fimpje waar ik laat zien hoe ik de kleine vlinder in kleur, hiervoor gebruik ik 3 kleuren, Activator en een waterpenseel. Heb allerlei materialen geprobeerd en dit werkt het beste, de activator heb ik vanuit de verstuiver in een klein bakje overgegoten omdat je nu beter kan dopen.
Nou dit is het eind resultaat van een van de wielen, moet zeggen het is veel uitzoeken en proberen geweest en heeft ook heel veel energie en frustratie gekost maar ben toch trots dat het me gelukt is, want als je gaat rond vragen bij div. mensen die zeggen dat het eigenlijk niet kan met copic's op kunststof. Maar ik heb het toch maar gedaan.


Nog even een foto van wat dichterbij en zien jullie ook de hot-fix steentjes en de stickles die ik aan gebracht heb. Als laatste moesten we het toch nog lakken na lang zoeken en vragen hebben we het met hele dunnen lagen lak op terpentine basis uit een spuitbus af gelakt. Eerste lagen heel dun wat heb het met een wattenstaafje eerst uit geprobeerd  op copic's op de achter kant te wrijven en dit liep uit. 


Maar het gaat om het resultaat en dat is dat Vanessa erg blij is met haar spaakbeschermers en ze krijgt ook veel complimenten dus dat is goed.

Maar op deze manier kunnen we op veel meer materialen werken dan op papier, hoop dat jullie iets aan dit Tutorial hebben gehad en als jullie het ook gaan proberen heb ik in ieder geval een manier gegeven om het mogelijk te maken.Groetjes Wenda 

28 opmerkingen:

rian zei

whoowwww wenda, wat is dit mooi, ik geloof heel goed dat het een heel werk is geweest, maar je hebt dan ook iets wat niemand heeft.
Vanessa zal er idd erg blij mee zijn.het mag gezien worden.
leuk dat je dit met ons wilde delen, je film was ook erg mooi, ook al is hij lang hihi.
groetjes rian

Judith Liefting zei

Supergaaf! Daar zal Vanessa erg lij mee zijn geweest!

celia zei

Geweldige tutorial! Je moet er maar op komen....Vanessa mag terecht fier zijn op het eindresultaat, maar ook op jou Wenda!
Wat een resultaat!!! Het is prachtig gewoon!
Knap werk!
Heel veel liefs,

celia zei

Geweldige tutorial! Je moet er maar op komen....Vanessa mag terecht fier zijn op het eindresultaat, maar ook op jou Wenda!
Wat een resultaat!!! Het is prachtig gewoon!
Knap werk!
Heel veel liefs,

Unknown zei

Prachtig, wenda

Margreet zei

Wat prachtig en super mooie kleuren.
Groetjes Margreet

Marian zei

Wauw dat is gaaf. Wat een creatie het is echt een kunstwerk.
Wat zal Vanessa er trots op zijn.hoop dat ze er heel veel plezier aan zal beleven. Denk dat er wel heel veel aanvragen hiervoor komen echt prachtig. Wie wil dit nou niet op zijn spaken hahaha. Echt PRACHTIG
Groetjes

kaartjevanjoke zei

Chapeau!!! Echte kunst is dit....
Liefs joke

Heidie zei

wat schitterend. Daar mag je zeker trots op zijn.

liefs Heidie

Harriët zei

Wouw!En het resultaat is al het werk toch zeker waard geweest.
Niemand heeft zo'n mooie hippe rolstoel als Vanessa.

Groetjes uit Spijkenisse,
Harriët

Unknown zei

Prachtig zeg! Wat een werk! Ik kan me voorstellen dat de ontvangster van dit prachtige kunstwerk helemaal blij is!

Mariska zei

Ongelovelijk mooi en vreselijk gaaf Wenda! Hier zal Vanessa vast super blij mee zijn en jij mag er echt heel erg trots op zijn. Wat een kunstwerk, je wordt er gewoon helemaal vrolijk van. Toppertje hoor!
xxx
Mariska

anita01 zei

Werkelijk waanzinnig Wenda, wat een kunstwerk en dat een rolstoel zo fraai kan zijn blijkt uit jou werk....echt top!!!!

Warme groetjes,
Anita

Elizabeth zei

Hiervoor moet je wel een reuze geduld gehad hebben, maar het resultaat is er dan ook naar.
Ze zijn schitterend!!

Marianne zei

Wat een gigantische klus moet dat zijn geweest, maar het eindresultaat is waanzinnig mooi!

Juanita zei

Wauw, echt super mooi zeg!!
Ik denk dat ze daar wel hééél blij mee is, dan heeft zich die moeite echt geloont!
Liefs Juanita

Diny Sprakel zei

Hallo Wenda, eindelijk laat je dit kunststuk zien aan het publiek. Ik had hem al gezien, vond het geweldig. Maar Wenda was nog niet zo overtuigd dat het super kleurwerk is. In het echt ook zo prachtig.
Wenda zet je dit ook op het Europa blog.
Heel erg bedankt dat je dit wilde delen met ons. Groet Diny

Blankina zei

Fantastisch mooi en origineel!!
Complimenten het is een prachtige prestatie..

LG Blankina

Frouwkje zei

Ik heb eigenlijk vakantie (thuis) en reageer (bijna) nergens op, maar nu 'moest' ik wel om jou te laten weten hoe supermooi ik dit vind!!! En zo supermooi gekleurd weer. Ik kan me ook voorstellen dat het heel veel werk is geweest. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor......zo mooi en kunstig :-).
Liefs, Frouwkje

Welmoed zei

Wat een prachtig gebaar!
En wat super mooi gelukt!
Heel erg mooi en vrolijk!

Vriendelijke groet,
Welmoed

Ju@nita zei

ik ben flabbergasted ongelofelijk mooi Wenda,zag het net op facebook voorbij komen en moest even gaan kijken via bloglovin.Ik ben volger van je blog ,en weet dat je schitterende creaties maakt,maar dit slaat echt alles.Z'n dochter zou wel super blij zijn met het resultaat en super trots op je zijn.Nou dat ben ik ook hoor,schitterend.

lieve groetjes Ju@nita

Marijke zei

Hoi Wenda, Het is super geworden, ziet er prachtig uit. Nu begrijp ik dat je het vreselijk druk had!!! Groetjes Marijke.

monny2 zei

Magnificent piece of art! What a wonderful thing to do; it must have been a huge task but very satisfying. Vanessa will have the coolest chair of all time.

Hugs.

Hilda zei

Wenda mijn complimenten krijg je. Petje af voor jou. Mijn werk en hobby komen bij jou samen. Wat een schitterende kunstwerk heb jij gemaakt.Dit moet toch positief over komen bij iedereen die deze rolstoel ziet.

nettie53 zei

Geweldig...., wat zal ze er blij mee zijn!!

K-Creatief zei

gewoon super,

groetjes,

Karin

Yvonne zei

wauw, dit is nu echt waanzinnig mooi Wenda!
liefs Yvonne

crazyknutselgek zei

Wauw te gek zeg.
Gek op vlinders.
En nu kan ze ondanks haar ziekte toch zeggen ik heb wat anders dan anderen.

Nu ik zelf zo ziek ben weet ik hoe trots je op dit soort dingen bent. En het ook waardeerd.

Liefs anita