NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


maandag 26 november 2012

Cupcake met verrassing

Hallo allemaal,

Naast kaarten maken vind ik bijzondere dingen maken ook erg leuk. Er gaat alleen zoveel!!!!!!! tijd in zitten.
Maar wel onwijs leuk om te doen. Dit keer heb ik een cupcake gemaakt voor de verjaardag van mijn schoondochter. Zij maakt heerlijke en leuke cupcakes. Dus vond ik dit heel toepasselijk voor haar.

Deze week zal ik nog een kleine tutorial (op mijn blog) plaatsen over de basis maken (zoals ik het gedaan heb). Ik kwam er namelijk niet helemaal uit met een video tutorial die ik bekeken heb. Diny heeft deze cupcake ook al eens gemaakt. Daar zag ik het idee van het kaartje in het midden van de cupcake!!! In de Magnolia Ink no.4 van 2011 staat ook een tutorial voor zo'n cupcake, alleen dan zonder de verrassing (het kaartje;-)).

De basis van de cupcake is gemaakt met Bazzill Basics Cardstock Vanilla. Daar omheen Designpapier van Maja Design Mina Vanner Rosa Marina 3.


Heel veel lint gebruikt!! Klein stukje kant aan de bovenkant (is nu niet te zien omdat Tilda er bovenop zit) Ik heb (platte) creme kleurige bloemen gebruikt, deze doormidden geknipt en gekleurd met R56. De rozen zijn van Wild Orchid Crafts. De rozen bewerkt met Silver Glitter Writers. Het middelste witte lint heb ik een zilverkleurige parelketting omheen gewikkeld en samen vast geplakt. Hier en daar nog wat zilveren plakparels opgebracht.


Het kaartje heb ik gemaakt van 2 stukjes PCP papier die ik op elkaar heb geplakt en gekleurd met de Airbrush en E04. Hierop heb ik gestempeld met een stempel van Unique -Grunge Swirl 5- die ik eerst bespoten heb met Activator. Daardoor wordt de inkt op die plek wat weggehaald, dan verbleekt het dus. Ik vind het moeilijk uitleggen op papier, maar de foto spreekt voor zich, hoop ik.....;-)
Ik heb nog een ronde hoekpons gebruikt voor dit kaartje.
Deze tekststempel is van LOTV.Ik heb Tilda 2 x gekleurd, uitgeknipt en aan elkaar geplakt. Op de andere kant van het kaartje 2 tekststempels van (volgens mij) Marianne Design. Daaronder zet ik straks, met een mooie zwarte fineliner, onze namen.


De copics die ik gebruikt heb:
Huid: E0000-000-21-11/R20
Haar: E29-35-21-00
Roze/rood: R59-R56-E04
Wit: W5-3-1-00 en blender 0
Gesp schoen:  N2
Op het kant van het mutsje en onderrand jurk heb ik (met een cocktailprikker, zodat het niet te veel werd) nog wat Silver Glitter Writers aangebracht.

Ik ben benieuwd hoe jullie dit calorievrije cupcakje vinden!!
Bedankt voor jullie bezoek en ik wens jullie een hele fijne dag!!
         
              Veel liefs,
             Frouwkje.

12 opmerkingen:

anja zei

heel erg mooi
gr anja

Caroline zei

gewoonweg te gek, heel mooi gedaan
Gr Caroline

Monique - Mienokje zei

Het water loopt me in de mond. Wat is dit mooi zeg. Hier zal je schoondochter heel blij mee zijn. Groetjes, Mienokje

evlin95 zei

superbe !

Margreet zei

Wat prachtig Frouwkje
Groetjes Margreet

Marian zei

Wauw wat gaaf Vind deze helemaal super prachtige creatie gewoon
En calorie vrij mmmmmm maar toch genieten van deze cupcake
Groetjes

Unknown zei

frouwkje
het is een prachtig verrassing
vind zo leuk en prachtige kleuren
nog een prettige dag
veel liefs van marcelline

Marianne Schut zei

Wauw knap gemaakt hoor Frouwkje, een heel werk lijkt me maar zeker de moeite waard en super leuk om de krijgen! Groetjes, Marianne

jolanda zei

wauw wat ziet dit er super mooi uit

Samantha zei

Frouwkje het ziet eruit om op te eten! Super creatie!
Gr. Samantha

Marrie zei

Hallo Frouwkje,

Ik vind het een super mooie creatie wat heb je dat mooi gemaakt.


Lieve groetjes Marrie

Marga50 zei

Super.!!!! Wat mooi gemaakt Frouwkje en wat mooi van kleur. Groetjes Marga.