NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 26 augustus 2012

Tutorial - Kleurmogelijkheden voor sneeuwpoppenHallo allemaal,

Vandaag wil ik jullie een tutorial laten zien over de verschillende kleurmogelijkheden die je voor sneeuwpoppen kunt gebruiken met je copic markers. Zeker met de kerst en de winter voor de deur leek mij dit een mooie gelegenheid. Daarnaast gaf het mij een beetje afkoeling tijdens de afgelopen hitte.

Er zijn uiteraard zeker meerdere kleurvarianten mogelijk, maar ik geef jullie hierbij mijn favoriete kleurnummers en de nummers die ik gewoon eens "getest" heb om buiten mijn comfortzone te denken. Wat ik nl. wel vind, is dat je juist meerdere kleuren kan gebruiken en dit dan vervolgens kan laten afhangen van je keuze in designpapier.

Vaak voor de warmere tinten kun je dan ook beter de W- of E-kleuren gebruiken en de wat koelere tinten zit ik meer aan C, N of BG/B te denken. Dus leg altijd je designpapier ernaast voordat je een keuze maakt welke kleur je sneeuwpop gaat krijgen.

Allereerst heb ik zes keer de Magnoliastempel "Frosty with a snowflake" uit de So Snowy collectie 2009 gestempeld op DCP-papier. Daarna heb ik er als eerste een "blauwe" sneeuwpop van gemaakt. De kleurnummers voor deze sneeuwpop is BG0000, BG000, B000.Ik start nu met mijn donkerste kleur nummer (B000) en ben bij sneeuwpoppen wil je natuurlijk zoveel mogelijk wit laten i.v.m. de sneeuw. Daarom heb ik alleen de schaduwpunten gekleurd en laat het midden voornamelijk wit. Daarna heb ik mijn middenkleur (BG000) gepakt en heb net over de donkerste kleur gekleurd met mijn middenkleur door middel van de flicking-techniek.
Dan pak ik mijn lichtste kleur (BG0000) en dan ga ik over het geheel heen, maar laat dus een groot gedeelte ongekleurd.

Voor de tweede Sneeuwpop-afbeelding heb ik de kleurnummers BV20, BV31, V20, BV0000 gebruikt. Dit is echt een kleur die ik ad random uit mijn koffer heb gepakt. Het is ook een wat koelere kleur en het is wat apart, maar toch vind ik het wel mooi voor een sneeuwpop. Je kunt dezelfde techniek gebruiken als ik hierboven heb uitgelegd qua opbouw van je kleur.


Mijn derde kleurvariant is C1,0 en 00 en ook hiervoor gaat de techniek hetzelfde. Omdat ik voor deze pop een heel lichte paperpad in gedachte had met mintgroen en zachtrood, vind ik dus een koele grijze kleur beter passen voor een sneeuwpop. En door de aankleding van de rest van je pop qua kleuren ziet dit afdrukje er weer heel anders uit.


Voor de vierde beer heb ik de kleuren N1, C0, C00 gebruikt. Door de N erbij te gebruiken, zie je dat er net meer diepte in de pop komt dan met alleen C-kleuren.


Deze vijfde sneeuwpop heeft een warmere uitstraling en dit komt omdat je hierbij dus de W-tinten gebruikt zijn. Deze pop heb ik de kleurnummers W1, 0, 00 gegeven:


Als laatste variant wil ik jullie graag kleurnummers E40,41,42 laten zien. Deze is relatief donker en had ik zelf niet zo snel aan gedacht, maar ook deze kleur vind ik erg mooi voor bij warmere wintertinten.


Ik hoop dat ik jullie hiermee een ideeën heb gegeven voor de verschillende kleurmogelijkheden die je kunt gebruiken voor allerlei sneeuwpoppen. Hieronder nog even een uitwerking van een van de afdrukjes (variant 6 met de nummers E40,41 42), zodat je deze vooral op een kaart terugziet met zijn donkere kleuren:


Lieve groetjes,
Chantal

13 opmerkingen:

Margreet zei

Wauw chantal, een schitterende tutorial heb je gemaakt. En je kaart is ook supers
Liefs van mij

corryskaart zei

hoi chantal
dank je voor de duidelijke uitleg over de kleuren voor sneeuwpoppen want die tijd gaat eraan komen:-))
groetjes van corry

Margreet zei

Wat een mooie voorbeelden
Groetjes Margreet

gré zei

bedankt voor de mooie voorbeelden

groetjes gré

Els Wouters zei

Dit is werkelijk prachtig! Ik heb een sneeuwpop dus jij geeft me veel inspiratie voor mijn kerstkaarten van dit jaar. Bedankt hiervoor!

Saskia van den Berk zei

OOOOOOO Tal...........wat is het een super uitleg geworden. Dit is weer een hele goede aanvulling op mijn kleurenboekje. Knuff Sas

Thea zei

Geweldig, dankjewel wel voor deze leuke kleurencombinaties. Ik heb de sneeuwpop zelf ook dus ga zeker aan de slag.

Groetjes Thea

Diny Sprakel zei

Heel mooi en duidelijk gedaan, dank je wel Chantal
groet Diny

Unknown zei

Chantal
Een leuke tip
Veel liefs van marcelline

Unknown zei

Chantal
Een leuke tip
Veel liefs van marcelline

Astrid zei

Een super tutorial Chantal ! Bedankt hoor meis, je kaart is ook schitterend !

Liefs Astrid

Yvonne zei

Schitterende kaart en een geweldig tutorial, dank je wel!!!
liefs Yvonne

Kim zei

Super gaaf kaartje en super tutorial!

Groetjes Kim