NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 20 februari 2011

Copic Ciao nu 180 kleuren.

Hallo Copic-lovers,

Intussen zijn de 36 nieuwe Copic Ciao kleuren overal in de winkels te koop, wie weet heb je er al een paar aangeschaft. Ik denk dat ze mooie aanvulling zijn op de 144 kleuren die er al waren. Ze vullen soms de gaten in een kleurgroep. Een aantal kleuren zal ik er voor jullie uitlichten. Maar hier eerst een kaart, waarop ik veel van de nieuwe kleuren heb gebruikt.

Nu wat uitleg over de nieuwe kleuren:
E40 en 41 maken de mooie bruine 40 groep compleet, nu kun je van heel licht E40 tot erg donker de E49 kleuren. De lichte kleuren zijn erg mooi om haren te kleuren. Door de E15 krijg je een reeks van E11 tm E18. Zo vult E25 het gat tussen E21 en E29. Zowel bij de C- als bij de W-kleuren is de 0 en de 2 toegevoegd, fijn voor onder andere schaduwen om afbeeldingen heen. De veel gebruikte kleuren BG 10 en BG15 hebben nu een tussenkleur BG13, waardoor je de overgangen mooier kunt laten verlopen. Mijn favoriete kleur BG72 is toegevoegd. Ook in de G en YG groep zijn aanvulling beschikbaar. De prachtige oudroze kleur R85 is met de nieuwe R81, mooier te verwerken. nog eentje dan, de BV 25 vormt nu samen met de BV23 en BV 29 een chique paarse grijze kleurgroep. Ik vergeet nog de E000 geweldig voor het kleuren van gezichten.
Hier zie je hoe ik de genoemde kleuren heb verwerkt.
Hier nog een oud plaatje met de E40groep gekleurd. Hier heb ik op een andere papiersoort gekleurd en komen de kleuren iets anders over.

Als er nieuwe kleuren komen, moet je ook weer je kleurkaart aanpassen, in het begin zet je een paar extra hokjes op je oude kaart, maar dat bevalt mij dan ook weer niet. Daarom heb ik voor jullie een nieuwe A4 kaart met alle 180 kleuren Ciao. Klik hier en je kunt hem als PDF downloaden en printen op het papier waarop jij kleurt. Hier vind je een kleurkaart van alle 346 kleuren Copic bij, zodat je alvast ziet hoe de nieuwe kleuren eruit zien.
Laat ons eens weten of je al nieuwe kleuren hebt aangeschaft en wat je er van vindt.
Groet Copic Blogteam. 
n.b. tweede link vervangen door juiste.

16 opmerkingen:

Mignonnn zei

wat een prachtig kaartje..het ziet er echt geweldig uit.

Groetjes
Mignon

Marlieke zei

Wat een supermooi kaartje! Helemaal geweldig! Bedankt ook voor de goede toelichting bij de nieuwe kleuren! Ik heb er nog geen gekocht, maar ga in maart naar de beurs in Den-Bosch en hoop er dan wat aan te kunnen schaffen. fijn ook die nieuwe kleurenkaart, dank je wel!

Claudia7 zei

Wat een mooie kaart, met hele mooie kleuren en heel mooi ingekleurd.
Ik heb ook nog geen nieuwe kleuren gekocht, iig bedankt voor de uitleg over de nieuwe kleuren.

groetjes, Claudia

Desirée-ScrapDees zei

mooi kaartje zeg, schitterend!

KarinsArtScrap zei

een heel mooi kaartje diny en mooie kleuren.

groetjes karin

Heidie zei

wat een mooie kaart. En ik heb de nieuwe kleuren gekocht. inderdaad een hele fijne aanvulling op de kleuren die ik al had.

groetjes Heidie

Irm zei

Wat een mooie ingekleurde kaart!
Ik heb de ze ook gekocht,superfijn.
En wat heerlijk dat er een nieuwe kleurenkaart gemaakt is.Ga er meteen aan beginnen!
Groetjes, Irm

Yvonne's cardcorner zei

Harstikke mooie kaart, supers al die nieuwe kleurtjes!
groetjes Yvonne

Mandy's Magnolia cards zei

zo als altijd...
weer Prachtig!!!

geweldig al die nieuwe copic's
groetjes, Mandy

Jose zei

Mooie kaart, heerlijk die nieuwe kleuren, ze gaan er snel komen (sketch). De link naar de 348 kleurenkaart doet het niet, ik krijg de ciao kleurenkaart, maar zou wel graag die andere willen hebben.
Groetjes,
Jose

zonnebloempje zei

Hallo, de tweede link is gerepareerd, je krijgt nu de kaart met alle beschikbare kleuren, groet Diny

Marjolijn zei

Heel erg leuk, de nieuwe kleuren staan hoog op mijn verlanglijstje!

Groetjes Marjolijn

arjette zei

Hoi hoi,

ik heb vandaag de nieuwe sketch kleuren binnen gekregen!! Mooi hoor!!! Ik hoop dat er snel een lege kleurenkaart voor de sketchmarkers komt, dan kan ik een nieuwe maken want inderdaad, die losse vakjes erbij werkt ook weer niet... ik wacht het wel af!

gr. arjette.

Ellen zei

Prachtig kaartje, mooie kleuren!

Els zei

Hoi Diny , krijg de resterende 36 kleuren voor moederdag ( heb ze al gezien)mar klopt het dat er maar 179 kleuren op staan , mis de B00 groetjes Els

Jacqueline zei

Ik wilde de nieuwe kleurenkaart voor de copic ciao downloaden bij jou maar kan niks aanklikken voor de kleurenkaart van 180 kleuren
groeten Jacqueline