NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zaterdag 4 maart 2017

ECCP Copic lessen / Copic Colouring lessen


Hoi Copic fans,

Vandaag een heel ander soort post dan jullie van me gewend zijn. Ik wilde eens uitgebreid informatie geven over onze Copic Colouring lessen. Zoals jullie weten zijn wij als Copic Teachers volop bezig met het geven van lessen. We geven deze door het hele land, maar we komen natuurlijk ook graag bij onze zuiderburen. Alle actuele datums van onze lessen vind je op dit blog. Via deze link kom je op die pagina.

Een kleine greep uit onze planning:
Alexandra van den Berg geeft op zaterdag 13 mei Copic Colouringles 1 en 2 bij Doe@ding in Spijkenisse. Op diezelfde dag geeft Cordine van der Touw deze lessen ook bij Hobbycompleet de Duif in Leeuwarden en zaterdag 25 maart zit ze bij Hobby Ark te Wommelgem in België. Ikzelf zit op zaterdag 29 april met Copic Jewels bij HobbyVision in Rijssen en op zaterdag 20 mei bij 3DNadia te Molenbeersel in België. Dus je ziet wij komen echt overal. 

Mocht jij ook interesse hebben in Copic Colouring lessen, informeer dan eens bij één van onze Copic Teachers. Onze teachers werken onder de vlag van Colourstock en onder begeleiding van Copic Instructor Diny Sprakel. Je kunt de emailadressen van de teachers terug vinden de tabbladen "Copic Cursussen informatie en data"

Via de onderstaande foto's licht ik een klein tipje van de sluier op van onze Copic Colouring lessen.
Het leuke van onze lessen is dat in de cursusprijs een naslagwerk zit, waaruit je veel informatie kunt halen. Je krijgt na de lessen nog scans van ons kleurwerk opgestuurd, zodat je voorbeelden hebt voor jouw eigen kleurwerk. Laat je niet tegenhouden, als je nog geen Copic Markers hebt, want deze kun je lenen van onze teachers tegen een kleine vergoeding. 
Dus laat je verrassen en leer kleuren met de beste alcohol marker ter wereld.


In Copic Colouring les 1 leren we je de basis van de Copic Markers.
We leggen je uit wat een Copic Markers is en hoe je hier het best mee om kunt gaan. 
We gaan beginnen met kleuren van gezichten, haren en je leer ook al een beetje wat schaduw inhoudt. In les twee krijg je daar meer uitleg over.

Bestemd voor Copic kleurders die Copic Colouring 1 hebben gevolgd.

In Copic Colouring les 2 gaan we verder met de uitleg van schaduwen (lichtbronnen).
Maar we gaan je ook leren hoe je haren kunt kleuren en mooie schaduw achtergronden kunt maken............in diverse technieken. Zelf vind ik dit erg gaaf om te doen, daarom gebruik ik deze technieken regelmatig in mijn eigen kleurwerk.
  Bestemd voor Copic kleurders, die hun vaardigheden willen uitbreiden. Voor deelname is het beheersen van de basiskleurtechnieken vereist. Voorwaarden delen 1 en 2 gevolgd hebben.

In Copic Colouring les 3 gaan we met hele gave technieken aan de slag. Je leert de feathertechniek en het gebruik en het blenden van complementaire kleuren. De feathertechniek is o.a. super bij het kleuren van bloemen en vleugels van een Fairy.
Maar ook leer je hoe je meer diepte kunt brengen in de kleding door middel van plooien.


En dan hebben we ook nog één van onze nieuwe dingen.......
het kleuren van vachten....echt leuk om te doen.

Bestemd voor Copic kleurders, die al langer kleuren en een aantal speciale technieken willen leren. Voor deelname is het beheersen van de basiskleurtechnieken vereist. Voorwaarden: Copic Colouring delen 1 en 2 gevolgd hebben.

En dan hebben we nog onze hekkensluiter van de gewone lessen Copic Colouring les 4.
Voor deze les moet je wat beter overweg kunnen met je Copics.
We gaan je leren hoe je zwart en wit kunt kleuren, op een andere manier.
  

We gaan aan de gang met de verwassen kleurtechniek.
En dan hebben we de No lines techniek nog........super om te doen. Je moet wel even oefen om dit onder de knie te krijgen. Maar als je het onder de knie hebt, dan heb je ook iets. We laten tijdens deze les ook zien, hoe handig een lichttafel is bij het kleuren van deze techniek. Deze verkopen ze ook bij Colourstock. Ik kan intussen niet meer zonder dit hulpmiddel.Maar dan zijn we er nog niet.

Naast het programma ECCP hebben we ook nog themalessen. Op het moment is er al 1 themales klaar....Copic Jewels.
In deze les ga je leren hoe je Jewels kunt kleuren met Copic Markers en leer je hoe je de finishing touch  kunt aanbrengen met Derwent potloden en Molotow Markers.

Binnen een paar weken hopen wij jullie onze nieuwe les Copic Stamping te kunnen presenteren. Op dit moment zijn we bezig met de laatste dingen.

Al onze lessen duren ongeveer 3 uur.

De volgende keer heb ik weer een leuk project voor jullie.
Tot ziens.

Geen opmerkingen: