NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 2 oktober 2016

Happy Halloween

Hallo allemaal,


Voor we het weten is het weer zo ver!! Mijn favoriete feestdag van het jaar hihi. Halloween!! 
Nu had ik dus ook zin om een Halloween kaartje te maken.

In mijn Copic kleurboekje ben ik aan het zoeken geweest naar de perfecte paarse kleurcombinatie voor een heel leuk heksje die ik heb gevonden van Karafactory. Aangezien ik niet de kleur kon vinden die ik zocht, ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe kleurcombinatie tussen mijn stiften. Dit is wel even werk om de juiste combinatie te vinden (ik dacht immers dat alle kleurcombinaties al bedacht waren) maar ik heb hem dan eindelijk gevonden. Een hele mooie donker paars met de kleuren V17, V09 en BV29. Onderaan deze post zal ik de volledige lijst met gebruikte kleuren nog even neerzetten.

Ik ben zoals gewoonlijk weer begonnen met de huid en daarna het haar. Daarna de band en de klok op de hoed. 

TIP: Als ik met donkere en lichte kleuren bij elkaar werk, zorg ik dat de lichte kleuren al klaar zijn voor ik met de donkere kleuren ga beginnen. 
Waarom ik dit doe? Zodat je niet de donkere kleur per ongeluk je lichte deel in trekt tijdens het kleuren. 

Dan nu door voor het paars

STAP 1:
Geef met V17 aan waar je de diepste schaduw wilt hebben. Als je tevreden bent met de schaduwplekken, kun je door naar stap 2. (dit kan bij mij nog wel eens duren hihi)

STAP 2:
Ga met BV29 over dezelfde stukken heen als je bij stap 1 hebt gedaan. Het hoeft natuurlijk niet helemaal perfect erover heen. Als je dit gedaan hebt denk je waarschijnlijk van oh jee, dit gaat niet meer goed komen. Het is zo streperig!! maar het komt allemaal goed.

STAP 3:
Met de V09 kleur je weer een deel van de hoed dicht. Vergeet niet goed te blenden met de BV29. Dit doe je door een klein stukje, hooguit 1 a 2 mm over de BV29 heen te kleuren. Ik heb nu alleen het deel open gelaten dat voor mij het lichtste moet zijn.

STAP 4:
Met de V17 kleur je het laatste stukje dicht. Ook hier ga je weer een klein stukje over de V09 heen om het geheel mooi te blenden.

Nu moet ik zeggen dat ik meestal deze stappen nog wel een aantal keren herhaal tot ik tevreden ben, maar deze keer was dat na de eerste keer al ^.^ Ik was namelijk bang dat ie anders te donker zou worden.

Hieronder laat ik jullie de volledig ingekleurde afbeelding zien...nu rest alleen de maan nog.


Dit vond ik wel erg eng om aan te beginnen, maar na wat te hebben geprobeerd ben ik wel tevreden over het resultaat. Maar het blijft lastig om een maan te kleuren vind ik.

Dan rest mij nog de leuke taak om jullie het volledige kaartje te laten zien.

En natuurlijk ook nog de lijst met gebruikte kleuren. Die moet ik niet vergeten.
Huid: E0000-E000-E00-E11-E13
Haar: YG23-YG25-YG67
Ogen: R11-YR04-E09
Oren: E53-E55-E57
Zwart: BV23-BV25-BV29
Paars: BV17-V09-BV29
Goud: Y11-Y15-YR23
Maan: C00-C1-C3-C5

Ik hoop dat jullie het ook een mooie paarse kleur vinden en dat jullie er mee aan de slag gaan.
Laat zeker even zien op facebook als jullie de kleur gebruiken wat je ermee hebt gemaakt.
Een prettig weekend toegewenst en tot de volgende keer.

Groetjes,


Geen opmerkingen: