NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 20 april 2014

Tutorial: Eenvoud siert, ook met je copic markers.

Goedemorgen op deze paaszondag,

Het is weer zover, het is pasen. Voor de één betekend het paaseieren zoeken en voor de ander uitslapen of familie bezoek. En hopelijk zijn er mensen die geen plannen hebben en heerlijk met een kop koffie het blog op duiken:-)

Vandaag ben ik, Mieke, weer aan de beurt om een tutorial te laten zien hier. Jeetje...dat was weer even flink nadenken, maar ik ben toch weer tot een best wel leuk eind resultaat gekomen. Al zeg ik het zelf:-)

Geen moeilijke inkleur technieken of kleurencombinatie's, maar erg eenvoudig: Een stukje papier, een embossing folder en copics naar eigen keus


Ik heb gekozen voor RV11, RV13 en RV14, maar ik zal je straks ook laten zien dat het met blauw ook leuk is.


Een stukje papier of cardstock van 10 bij 10 cm heb ik tussen de embossing folder gelegd en door mijn Cuttlebug gehaald. Dit was eindelijk de kans om eens mijn beitelpunt te gebruiken, die dop komt er eigenlijk nooit af bij mij...lol! Kies zelf welke figuurtjes je met welke kleur bewerkt, laat je fantasie de vrije loop.

Met RV11 heb ik de swirls bewerkt en met RV14 de hartjes en stipjes en zo maak je erg eenvoudig je eigen achtergrond papier.


Hetzelfde kun je natuurlijk ook doen met gekleurd papier/ cardstock


Hetzelfde, maar toch zo anders. HIer heb ik RV14 en RV13 gebruikt anders werden de swirls niet zo heel veel donkerder.


Ik heb natuurlijk ook een jongens variant gemaakt...met blauw. 


Als je goed kijkt zie je dat ik bij deze embossing folder de 'positieve kant' en de 'negatieve kant' heb gebruikt. Dat geeft meteen alweer een heel ander effect. De gebruikte copics zijn: B01, B14 en B18


De rand rondom heb ik gesneden met de Silhouette Cameo en de 'banner' met It's a boy/girl ook. De papieren luierspeld heb ik met de Silhouette gesneden en daarna bewerkt met roze en blauwe inkt en daar overheen een laagje embossing poeder clear! De tesstempel is er eentje van Marianne Design.

Simpel, maar wel een ontzettend leuk eindresultaat. Toch? Ik ben in elk geval enthousiast...

Dan rest mij alléén nog om jullie allemaal hele fijne paasdagen te wensen en tot de volgende keer.
En zijn er vragen...gil gerust:-) Zijn er ideetjes voor een tutorial...gil nog hader...lol!

6 opmerkingen:

Marian zei

Wat een mooi idee fijne paasdagen
Groet

An Smets zei

Knappe kaartjes. Ik hou het idee in mijn achterhoofd
Groetjes
An

corryskaart zei

hoi mieke
wat een leuk idee en zo word het op een haalbare manier voor de beginneling ook leuk om achtergrond te maken,dank voor de duidelijke uitleg
groetjes corry

Diny Sprakel zei

Wat een goed idee en mooie kaarten, mieke. Bedankt voor je duidelijke uitleg. Groet Diny

Margreet zei

Superleuk idee....dank voor de inspiratie!
xxx Margreet

Unknown zei

Wat een superleuk idee! Ga het morgen ook eens in praktijk brengen.....