NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 29 december 2013

Tutorial: Copic markers in combinatie met nagellakremover!

Goedemorgen op deze zondagmorgen,

Het is weer tijd voor een tutorial vandaag. 

Nu wil het dat ik helemaal dol ben op mijn copic markers, maar nog lang niet alles in mijn bezit heb...helaas... en het dus soms echt zoeken naar een oplossing is voor mij. Maar tijdens die zoektocht kom je soms op de meest leuke ideetjes en wat fijn als die dan ook nog eens blijken te werken:-)

Vaak komen er leuke dingen voorbij waarbij gebruik is gemaakt van een flesje colores blender solution en/of navullingen van de copics enz, maar je raadt het al...dit heb ik helaas niet in huis! Na een tijdje experimenteren heb ik een simpele oplossing gevonden.


Je neemt: 
*Glanzend karton/foto papier
*Verschillende copic markers naar eigen smaak
*Tissue's
*Een vel mica/of ander plastic
*Een sproei flacon met nagellak remover

TIP: Doe dit in de buitenlucht of ventileer goed, want nagellak remover stinkt mijns inziens behoorlijk! Ik heb het lekker achter thuis gedaan.


Op mijn vel mica heb ik met de copics verschillende kleur 'staaltjes' gemaakt. Je kunt ook kleur voor kleur aanbrengen, dat is maar net wat je fijner vindt werken.

Nu ga je van licht naar donker met de nagellak remover de 'staaltjes' nat spuiten. Doe kleur voor kleur en niet alles tegelijk, want het inkt van het 'staaltje' blijft maar even nat.

Op de onderste gedeelte van de foto zie je wat er met het inkt gebeurd als je de remover erop spuit: Het lijkt te gaan wijken.


Nu moet je snel handelen anders is de remover zo weer verdampt en zit het inkt weer vast aan de sheet mica. De kleur die je wilt gebruiken nat spuiten en snel je vel glanzend karton of foto papier erop leggen en even goed aandrukken. Ik heb dit gedaan met een acryl blokje, maar ik denk dat de druk van je handen ook wel volstaat.


Na ga je gewoon naar eigen inzicht je vel karton/foto papier volmaken met allerlei kleurtjes copic markers. Je kan net zo lang doorgaan tot je tevreden bent met het eind resultaat.


Mijn dochter van vijf heeft op een vel mica hartjes en cirkels getekend en ook deze heb ik nat gespoten met remover en in één keer 'afgedrukt' op karton.

Nu denk je: Is dit het eind resultaat? Ik ben het eens met het feit dat het er niet bepaald waanzinnig mooi uitziet op dit moment:-) 

Ik heb er allemaal stroken van 12x6 van gesneden en er kaarten van gemaakt. En het eind resultaat vind ik verbluffend mooi...als ik dat mag zeggen...


Zijn ze niet leuk?

De vlinders komen uit de Tim Holtz collectie en zijn afgedrukt met Memento inkt. Daarna zijn ze gemat op bijpassende cardstock en in combinatie met een lintje en een leuke tekst stempel heb je dan hele originele kaarten die er toch steeds weer anders uit zien. 

Ik hoop dat het een beetje duidelijk uitgelegd is en dat jullie het een leuke tip/ tutorial vinden! Zijn er vragen, stel ze gerust.

Dit was voor mij de laatste bijdrage van dit jaar hier op het blog. Ik wens alle volgers een gezellige jaarwisseling en natuurlijk een creatief 2014 voor jullie allemaal! Tot volgend jaar...

7 opmerkingen:

Intruderlady zei

Wat een goeie budget tip. Bedankt voor het delen.

Sandra zei

leuk mieke ziet er goed uit

Jaya Raghuvanshi zei

SIMPLY GORGEOUS!!!

Marian zei

Ziet er super gaaf uit
Wat een mooi resultaat
Groetjes

Maroeska zei

Creatieve vinding! Super leuk en bedankt voor de goede uitleg!

Unknown zei

Prachtig!

Judith Slegers zei

Ze zijn prachtig!!
Groeten Judith