NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 6 mei 2012

Stoere mannenkaart!


Hallo Copicgebruikers,
Vandaag laat ik jullie zien hoe je met je Copicmarkers en de airbrush, niet alleen op papier, 
maar ook op aluminium/blik kunt werken.

Ik ben begonnen met het inkleuren van de afbeelding. Deze afbeelding komt van Sureya. 

De tutorial gaat eigenlijk over het maken van de achtergrond met aluminium/blik, dus ik heb geen uitgebreide uitleg over het inkleuren van de afbeelding, door de foto's te kijken zie je welke kleur ik gebruikt heb en in welke volgorde.


Na het kleuren ben ik begonnen met het drinkblikje open te knippen, let wel op, het is vlijmscherp!! Als je een beetje een goede scherpe schaar heb knip je heel makkelijk door het blik heen, het is erg dun. Je kunt natuurlijk ook werken met aluminium papier/folie, maar aangezien ik dat nogal duur vind kwam ik op het idee om met blikjes te werken, en het is steviger dan aluminium papier/folie. 


Ik heb een embossingfolder gepakt en daar het blik ingedaan, werkt hetzelfde als een velletje papier. Het resultaat is erg mooi, het blik wordt mooi geëmbost en het reliëf wordt goed zichtbaar.


Ik heb het op het juiste formaat gesneden, en ik kan nu beginnen met de kleur aanbrengen.


Als eerste heb ik met B93 een aantal vlakjes blauw gespoten. Je zult merken dat het een beetje plakt, maar als de inkt goed droog is trekt dat plakkerige weg.


 Daarna heb ik met YR24 de andere vlakjes gekleurd. Het is een groot contrast met de lichte kleur blauw, dus ik wil het blauw nog iets donkerder doen. Als je goed met de airbrush kunt werken kun je heel gericht kleur aanbrengen en zal je nagenoeg niet op plaatsen kleur spuiten waar je het niet wilt hebben.Ik heb met B95 nog een keer het blauw gespoten, je ziet nu dat het blauwe donkerder is.


Ik heb met C6 het geel nog een keer gespoten, dat geeft een heel mooie koperachtige kleur, het felle geel vond ik niet bij de afbeelding passen, maar nu met het zwart erover heen  past het beter. (de foto is erg donker, als je kijkt naar de foto hieronder zie je dat het helemaal niet zo donker zwart is).


Ik vind het erg jammer dat nu de hele afbeelding gespoten is, ik zie graag nog wat zilverkleur van het blik terugkomen. Dat geeft een mooi speels en stoer effect.


Door nu met je blender over de letters heen te gaan verwijder je de gespoten kleur, en komt het blik, de zilverkleur dus, weer helemaal terug. 

Hier zie je dat ik een aantal woorden met de blender weer zilver gemaakt heb. Zoals de afbeelding nu is heb ik hem gebruikt op mijn kaart. de randjes zijn nog steeds scherp, je kunt ervoor kiezen ze een beetje rond te knippen of naar beneden te buigen met een tangetje.Hier zie je de kaart met daarop het blik. Het geeft een mooi metallic-achtige look! Prima geschikt dus voor een stoere mannenkaart. Op de foto zie je dat de achtergrond ook een beetje geel is, ik heb metallic papier gebruikt, als je de foto hieronder ziet is de achtergrond weer zwart/grijs. De kleur verandert als je hem een beetje draait of meer in het licht houd. Verder heb ik een paar roosjes op gedaan, en de zwarte blaadjes zijn van Marianne Design.


Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om met je Copic markers en airbrush ook eens te gaan werken op aluminium/blik.  Ik vind het erg leuk om hier mee te werken, je kunt natuurlijk alle kleuren spuiten die je wilt zodat het perfect past bij je afbeelding.

Hieronder zie je de kaart en de gebruikte kleuren.Bedankt voor het kijken.
Groetjes Brenda

20 opmerkingen:

Mariska zei

Wat gaaf Brenda!! Ik heb nog steeds geen airbrush maar dit is wel erg gaaf om ermee te doen...gaat toch steeds meer trekken. Super kaart!

rian zei

hoi brenda
dit is kei gaaf ga het zeker ook een keer proberen.
zeker voor die mannenkaarten die toch al zo moeilijk zijn.

groetjes rian

Saskia van den Berk zei

WAUW....heel erg gaaf!!

Bea zei

Haa Brenda
zowww wat een leuk idee, hoe kom je erop zeg en helaas hier ook geen airbrush,
groetjesss

rian zei

hey brenda,
daar ben ik weer ik heb het geprobeerd en ja het is echt gaaf ik raad het iedereen aan enne geen airbrush Lang leve marktplaats zo nu en dan komt er eentje op.
maar goed het is echt top, wilde dit nog laten weten.

groetjes rian

Tinie zei

Wat een geweldige stoere kaart en wat kun je toch veel met de copics, hele duidelijke uitleg!!

Groetjes Tinie

Diny Sprakel zei

Hallo Brenda, super gedaan, fijn dat je weer een nadere mogelikheid van de copics laat zien. Ga het ook een keer proberen. Groet Diny
p.s. nemen we op bij de Copic cursussen met naamsvermelding voor jou

Frouwke zei

dat is prachtig, en thanks voor de tip van het drankblikje!

Brenda zei

hoi Rian,
wat leuk dat je er meteen mee aan de slag gegaan bent. ik ben benieuwd naar wat je gemaakt hebt. staat het op je Blog? groetjes Brenda

Brenda zei

hoi Diny,
wat een leuk bericht. nog leuker zou het zijn als ik het zelf in demo.s kan laten zien hè.
groetjes Brenda

Wenda zei

Geweldig Brenda, dit ga ik van de week ook proberen echt super.

Liefs Wenda

Juanita zei

Super idee zeg!
Ga ik ook proberen.
Dankjewel voor het idee!
Groetjes Juanita

Marian zei

Wat een bijzondere creatie vind het wel super hoor En de kleuren combinatie prachtig
Groetjes

Frouwkje zei

Hoi Brenda,
Wat een supergaaf idee! Als ik een airbrush had ging ik het meteen uitproberen, maar..........die komt er ook nog wel. Ik sla dit op en ga het dan zeker uitproberen. Dank je wel voor het delen!
Heel leuk op de kaart gebruikt (die trouwens erg mooi is)!!
Liefs, Frouwkje

Marijke zei

Hallo Brenda, wat een mooi effect heeft dat zeg. Ga het zeker ook eens uit proberen echt Super!!!
Groetjes Marijke.

Gea zei

Wat prachtig! En je uitleg is super, dat ga ik ook eens uitproberen.
Groetjes gea

Yvonne zei

Wat is dit mooi zeg en wat een geweldig duidelijk uitleg!

Marie-Anne zei

Wat een leuk idee en je afbeelding is prachtig. Ik ga op zoek naar deze afbeelding, want ik weet wel iemand die ik blij kan maken met een kaart met deze afbeelding.

Marie-Anne

Lydia Boode zei

Vind het een heel gaaf idee, ga dit zeker eens uittesten.
Het eindresultaat is ook echt super.

groetjes
Lydia

Cathy zei

Supercool!!!! Geweldige kaart!