NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


maandag 21 november 2011

DT team keuze en vertaling


Hallo,
we zijn bezig om al de aanmeldingen voor ons op te richten DT team te bekijken. We proberen deze week nog mee te delen wie we voor deze eerste ronde gekozen hebben.
Intussen plaats ik hier een bericht dat in Engels en Duits op het Europa blog gestaan heeft. Ik zal er nog enkel foto's bij plaatsen. De video kan ik niet in het Nederlands veranderen, maar de beelden spreken daar voor zich.
***************
Na verloop van tijd kunnen je Copic markers leeg raken. Je moet dan wel heel veel plaatjes gekleurd hebben, want er zit erg veel inkt in de Copic Markers. Ook in de Copic Ciao zit meer inkt dan in andere merken alcoholmarkers, die op dit moment voor de papercrafters worden gepromoot. Zie hiervoor een eerder geplaatst bericht op het Creadin blog, de daar genoemde test, heb ik vorige week nogmaals laten doen en de uitslagen waren gelijk aan die van de eerste test. Als je het daar nog niet hebt gezien, kun je door op de link te klikken het als nog lezen.
Maar goed, als je veel kleurt, zoals ik en veel andere Copic-fans, dan kunnen je markers leeg raken. Dit merk je aan de penseelpunt, deze wordt stugger, en lichter van kleur. En er komt te weinig inkt uit. Vaak laat de inkt ook een wat vettig laagje achter op je papier. Dan is het hoogste tijd om de marker bij te vullen. Doe het liever voordat deze helemaal droog is, in je penseelpunt drogen dan geen kleurdeeltjes op.Voor het bijvullen zijn navulflesjes van 25 ml inkt, voor elke van de 346 kleuren, te koop, elke Copic marker is na te vullen, ook de Ciao (sommigen beweren daarover wat anders). In de video hieronder zie je hoe je dat doet.
Dit schema laat zien,  hoe vaak je de verschillende Copic Markers met een flesje kunt navullen.O

Ik laat ook nog even een winterkaart zien.
Dit wintertafereel is gemaakt met digi's van Make It Crafty. Ik vind Angel en Cherub erg mooi.
Bij Angel ben ik aan het oefenen geweest met het kleuren van plooien, niet zo gemakkelijk, maar erg leuk om te doen. Ik heb de basiskaart gesneden met een mal van Go-Kreate. De andere cirkels zijn gemaakt met een cirkelsnijder, door al die mallen vergeet ik soms dat ik die ook nog heb.
Aan de bovenkant heb ik een stansmotief geplakt dat gesneden is met een Memorybox mal.  Aan de zijkanten zijn  stansen van Magnolia en Cheery Lynn.
De sneeuw is gekleurd met BG0000 en de blender, later heb ik er wat structuur sneeuw op aangebracht.

Aan de binnenkant een nieuwjaarswens, waar kwam die ook weer vandaan? 
Als ik het weet zet ik het erbij.


Kleren B21-24-26-28 - E31-35
Haren E53-51-50 and E44-42-40
Huid E0000-000-01
Goud Y1-15-YR23
R30-35
YG91-95
Sneeuw O -BG0000
tot snel, Diny

7 opmerkingen:

Mary's Creatieve verslavings Blog zei

Hoi Diny,

leuk he dat plooien kleuren, ik ben er ook mee bezig geweest, ook dat is weer erg verslavend hoor, zie de bookcard op mijn blog. http://angelscreatieveverslavingblog.blogspot.com/2011/11/pink-ribbon-bookkaart-en-opbrengst-voor.html
Erg mooi kaartje heb je weer gemaakt, prachtig,

groetjes,

Mary

Mary's Creatieve verslavings Blog zei

Hoi again, ben jij Metallica fan Diny?
Great choice of music on the video,

Mary

Creanijn zei

Leuk weer hoor, die video! Ik zal waarschijnlijk binnenkort eens een aantal navullingen moeten aanschaffen, want sommige kleuren beginnen aardig leeg te raken.
En veel succes met het uitzoeken van het DT, dat zal ook nog een hele klus worden vermoed ik!
En uiteraard ook weer een pracht van een kaart

Groetjes,
Vicky

corryskaart zei

hoi diny
wat een geweldig leuke en mooie kaart en ja dat kleurwerk is echt jou ding, een super creatie!!!
groetjes van corry

arjette zei

Wat een schitterende kaart weer zeg, geweldig!!! Die plooien inkleuren vind ik erg goed gelukt, dat is inderdaad iets waar ik ook nog heel goed op moet oefenen...

groetjes Arjette.

Trish and Treasure zei

Beautiful card!

Margreet zei

Wat een schitterend kaartje.
Groetjes Margreet