NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zaterdag 5 november 2011

Bruintinten

Hallo, 
vorige week zondag tijdens de certificering gaf een deelnemer aan, dat ze het kiezen van bruintinten lastig vond. Om jullie een aantal tinten bruin te laten zien, heb ik Edwin's jas en muts met zes verschillende kleurgroepen bruin gekleurd. Ik heb gekozen voor een donkere uitvoering, met als donkerste marker steeds een marker met een 9 aan het eind.. Je kunt natuurlijk ook een lichtere variant maken. Kies dan een 4 of 5 als eindcijfer.
De foto's zijn erg blauw, misschien kan ik morgen nog nieuwe maken. Hier is die dan.

De bedoeling is om je een idee te geven over de verschillen in bruin, waarbij de ene wat rood/bruin is , de 10 groep, de andere leverkleurig , de 70 groep. 
Hier volgen de bruinen:

Ik gebruik voor het kleuren van mijn Teddy Bo plaatjes meestal de 30 groep, maar zie nu zelf dat de 10 en de 20 groep een warmere kleur bruin geven, die ga ik ook maar eens gebruiken.
De 70 groep gebruik ik vaak in combinaties met vintage-kleuren, zoals de BG 70 groep. De 40en 50 groep gebruik in de lichtere uitvoering o.a. voor haren en kleding.
We hebben jullie opmerkingen in de reacties ter harte genomen en hebben daarom deze uitleg voor jullie gemaakt. Ik hoop dat jullie nu wat beter uit de voeten kunnen met de bruintinten.
Groet Diny

15 opmerkingen:

marijke zei

super bedankt Diny ik heb ze allemaal opgeschreven en ik zie dat ik toch weer even rondje Harolds in rotterdam moet gaan voor kleuren er bij hahaha
en de tedybo's pak ik ook altijd de 30 serie , hele warme kleuren

corryskaart zei

zo diny dit is weer een super goeie les voor mij als beginner, want dat is altijd het euvel dat je niet weet welke tinten bijelkaar horen!
dus ook ik heb ze opgeschreven en kan aan de slag met oefenen en nog eens oefenen!
fijn weekend en groetjes van corry

Creanijn zei

Prachtig idee Diny, en bedankt voor het delen! Dat zal het voor veel Copic kleurders een stuk makkelijker maken!!!

Toos Awater zei

Bedankt voor het delen Diny en uiteraard ook voor je uitleg

Groetjes Toos

Unknown zei

diny
hartelijk dank voor jou gouden tip
veel liefs van marcelline

Jacqueline (Sjakkie) zei

Bedankt voor de voorbeeldjes, heel handig!
Groetjes van Jacqueline

Helen zei

Bedankt voor de duidelijke uitleg. Ga de nummers opschrijven, maar volgens mij moet ik ook nog even langs de winkel ..... Groetjes.

Yvonne zei

Hoi Diny hier ben ik heel blij mee!!
Ga het even uitprinten en dan zelf uitproberen. Dank je wel hoor en nog een fijn weekend verder!
liefs Yvonne

Helga zei

Dag Diny,

De vraag kwam oorspronkelijk van mij. Geweldig lief van je dat je de voorbeeldjes hebt gemaakt. Ik druk ze af en kijk dan welke kleuren me het best bevallen (en welke kleuren ik nog tekort kom :-D).
Hartelijk dank voor al je moeite, Diny !

Helga

Anja Zom zei

Ha Diny,

Dit is echt handig dankjewel. Ik heb toevallig afgelopen week aardig wat Sketch E kleurtjes aan geschaft want bij de Ciao's kwam ik toch best wel wat tekort ga nu de komende tijd mijn Ciao's verder aanvullen met Sketchmarkers.

Groetjes van Anja

henny18 zei

Bedankt Diny,ik heb vandaag eens lekker zitten kleuren,en het boek eens ingekeken.Dus we kunnen weer van alles uitproberen.En bruin is zeker heel verschillend van kleur,maar ook heel erg mooi.

Groetjes Henny

Wilma24 zei

Hoi Diny,

wat mooi gedaan zeg ik vind ze prachtig erg mooi
bedankt voor hier ik ga ze maken.

Liefs wilma

Unknown zei

Super om de combinaties zo bij elkaar te zien. Heb zelf ook al veel combi's in mijn doosje, maar toch waren er bij die ik nog niet had gebruikt of in ieder geval heel weinig.

Bedankt,
Renata

Marie-Anne zei

Super uitleg Dinie, deze ga ik opslaan.

Marie-Anne

Tinie zei

Het gaat me nu al weer geld kosten........wat mooi, reuze bedankt!!

Groetjes Tinie