NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zaterdag 22 oktober 2016

I'm Different

Hallo lieve Copicfans,

Het is nog niet helemaal herfst als het aan het weer ligt. Toch heb ik al lekker met de openhaard aan gezeten en lekker zitten kleuren.
Nu ben ik zelf een puzzelfanaat, maar helaas heb ik daar niet heel erg veel tijd voor. Te veel hobby's en te weinig tijd, maar dat kennen jullie misschien wel.
Nu is mijn favoriete hobby natuurlijk kleuren met Copics en tijdens het neuzen in mijn grote map met digi's kwam ik deze leukert tegen van Tiddly Inks. Hij heet Awareness. Twee hobby's in 1 afbeelding hihi.

Nu wilde ik een beetje gaan spelen met complementaire kleuren om jullie te laten zien dat dan gedeelten van de afbeelding eruit knallen.
Ik heb daarom gekozen voor groen en rood. Hier valt het lekker bij op.


Je ziet dat het puzzelstukje met het T-shirt lekker knalt. 
Ik heb voor de broek blauw gekozen omdat deze primaire kleur samen met het rood lekker van elkaar afspat.

Hier een afbeelding van de kleurencirkel met de primaire, secundaire en teriaire kleuren. Hier kan je ook zien welke kleuren complementair zijn.



Als je probeert een afbeelding van je kaart af te laten spatten moet je kijken of je kunt spelen met complementaire kleuren. je zult zien dat je afbeelding dan meer tot leven komt.

Mocht je nu een tekststempel hebben afgedrukt en je vind hem te vaal (was bij mij het geval) dan kan je deze donkerder maken met de Copic Multiliner.
Hieronder heb ik een voor en na foto van mijn tekst stempel. Is toch wel een verschil.


Als laatst heb ik nog een beetje met mijn stansapparaat zitten spelen om leuke kleine puzzelstukjes te creëren. Deze heb ik op mijn kaart verwerkt.

De kleuren die ik heb gebruikt zijn:
Huid: E000-E00-E21-E11-E13
Haar: E13-E35-E18
Rood: R35-R37-R39-RV99
Groen: YG01-YG05-YG07-YG09-C5
Blauw: B91-B93-B95-B97-B99

Ik hoop dat jullie lekker aan de slag gaan met de complementaire kleuren en wat leuks laten zien op de facebook pagina.
Dan wens ik jullie nog een hele prettige dag toe en tot de volgende keer maar weer.

Groetjes