NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


maandag 12 september 2016

Focus op de achtergrond


Hallo iedereen!! Ik ben Ellen en maak deel uit van het Colourstock Copic Marker team. Vandaag wil ik graag inzoomen op hoe je tegels in perspectief kan teken en een motief kan geven op je muur. 

 

STAP 1: Allereerst teken je best een horizontale lijn die de scheidingslijn tussen de grond en de muur weergeeft. Hiervoor gebruikte ik de Copic Gasenfude (Nylon Brush). Eigenlijk is de bedoeld voor kalligrafie, maar die werkt ook perfect voor dit. Daarnaast ben je meteen ook zeker dat je Copic Marker punten de kleur niet opslorpen en dus niet vuil worden. Hierna zet je met potlood een punt in het midden van de bovenste rand van je papier. Onderaan zet je stippen om de 2 centimeter.

 

STAP 2: Vervolgens verbind je steeds de onderste stippen met die stip bovenaan, maar je stop met tekenen aan je horizontale lijn en objecten. Daarna teken je enkele horizontale lijnen. Zorg ervoor dat je de horizontale lijnen steeds breder van  elkaar af tekent. Alleen zo bekom je een realistische tegel-grond.


 

STAP 3: Het leukste deel is om je scene in te kleuren. Voor de tegels gebruikte ik volgende Copic Markers: C3, C1, C0  en 100, BV29, C7. Voor diegene die graag weten welke kleuren ik gebuikte voor de rest van mijn tekening som ik dit graag op: Bruin: E47, E37, E35, E33, E31 | Groen: G17, G05, YG 06 | Rood R59, R29, R27, R05, R22 | Geel: YR16, Y15, Y08, Y06 | Grijs: W5, W3, W1, W0  en C5, C3, C1, C0 


 

STAP 4: Als de tekening bijna af is tekenen je met enkele stiften de schaduw op de achtergrond (hier R20, RV10 en RV000). Als laatste stap gebruikte ik een sjabloon om een motief op de achtergrond aan te brengen; zo lijkt het behangpapier!

Zo ziet het kaartje er dan uiteindelijk uit:

Hopelijk was dit inspirerend. Tot de volgende!

Geen opmerkingen: