NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


vrijdag 5 februari 2016

Love Struck

Hallo lieve Copic fans,


Het is alweer vrijdag en dat betekend dat het weekend voor de deur staat. Het beste van het weekend is dat je lekker aan het kleuren kan gaan. Nu kleur ik door de weeks natuurlijk ook wel, maar in het weekend is het toch wat meer relaxt. 

Nu het al 5 februari is, duurt het niet meer zo lang voor het Valentijnsdag is. Dus ik dacht laat ik eens een valentijns kaartje maken. Dit doe ik niet al te vaak, maar ze zijn toch wel erg leuk. De digi die ik heb uitgekozen is van Saturated Canary en heet love hurts. Is het geen schatje? Dat vond ik dus wel hihi, dus copics erbij en kleuren maar.

Als eerste natuurlijk opzoek naar achtergrond papier. Eenmaal in mijn bak gedoken, kwam ik een wat oudere serie van Bo Bunny tegen. De tekst is ook uit die serie en vond ik wel toepasselijk bij het plaatje. Dan op naar de volgende stap, het kiezen van de juiste kleuren om te gebruiken. Omdat het een Valentijnskaart is ben ik gegaan voor lekker roze. 


Ik ben begonnen met de huid. Eerst een basis laag en dan van donker naar licht gewerkt. dit nogmaals herhaald om de kleur juist te krijgen. Ik heb er zelfs een klein neusbruggetje in gekleurd (dit doe ik bijna nooit). Meestal vind ik het niet zo leuk staan bij een digi, maar deze verleende zich ervoor. Dus heb ik mijn stoute schoenen aan gedaan en heb hem erin gezet. Was wel even zweten hoor, maar het is gelukt.

Na de huis ben ik door gegaan met het haar. Hier ben ik begonnen met de donkerste kleur. Eerst alle schaduwen neergezet en toen terug werken naar de lichtste kleur. Ook dit heb ik 2 keer gedaan om de juiste kleur te krijgen.

Bij de kleding heb ik eerst weer een basislaag neergelegd om het blenden beter te laten verlopen. Als het papier al wat vochtig is gaat dit namelijk makkelijker. Na de lichtste kleur ben ik weer van donker naar licht gaan werken.


De kleuren die ik heb gebruikt zijn:
Huid: E000-E00-E21-E11-E13
Haar: YR20-E55-E59
Ogen: BG34
Lippen: R14
Kleding: R000-R00-R20-R21-R22 en R000-R00-R32-R35

Ik hoop dat jullie een beetje hebben genoten van de post en dat jullie maar weer lekker aan het kleuren gaan. Een heel fijn weekend en veel freubelplezier.


1 opmerking:

Juanita zei

Ik vind haar erg schattig geworden Alexandra!
Prettige zondag.
Liefs Juanita