NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


maandag 10 juni 2013

Eenvoudige condoleance kaart

Hallo,
 rond 25 juni komen de nieuwe Noor!Design artikelen weer in de winkels. Jullie hebben vast al gemerkt dat ik in het team van Noor zit, Jolanda is tenslotte al heel lang mijn geadopteerde hobby-dochter. Bovendien heeft ze een stijl van werken die erg bij me past, doortastend, zelfverzekerd, snel, creatief en kordaat, maar met gevoel voor anderen en het hart op de goede plaats. Mensen die mij kennen snappen waarom ik daar zo van houd.

Ik ben blij dat er veel producten komen waarbij we onze Copic Markers kunnen gebruiken.
Een voorbeeld van hetgeen deze maand komt, is deze Calla postcardstempel. 

Ik heb hem dit keer ingezet voor een condoleancekaart, die worden tegenwoordig ook zelf gemaakt. Van de mensen aan wie ik, jammer genoeg, deze kaarten stuurde, kreeg ik positieve reacties. Men waardeerde de tijd die er aan besteed was voor het maken van de kaart.


Het kleuren lijkt moeilijker dan het is, in de stempel staan al zwarte streepjes op de plaatsen waar de schaduw zit, dus daar gebruik je de donkere kleuren en daar waar het wit is, gebruik je lichte kleuren. Bovendien hebben deze bloemen nogal wat strepen, dus maak je geen zorgen over het blenden van kleuren.
Hiermee hebben we de twee grootste problemen getackeld, namelijk waar ligt de schaduw en hoe voorkom ik streepjes in mijn kleurwerk.

ik gebruikte voor het kleuren van de Calla:
V09-05-01-000
Blad G20-24-28
rondom de bloem : blender W00-01-03


Voor het aanbrengen van een schaduw rondom werk ik stukje voor stukje. Maak dan eerst het deel wat nat met de blender, breng dan een beetje W1 aan, dit werk ik naar buiten uit met de W00 en eventueel nog met de blender. Wil ik hoekjes nog wat donkerder , dan breng ik daar een beetje W3 in aan.

De kaart is afgewerkt met een uitgestanst bosje bloemen en een label met tekst, alles van Noor!design.

Ik hoop dat diegene die deken dat het kleuren met Copics moeilijk is, dit eens gaan proberen. je zult zien hoe het meevalt. Verder hoop ik dat we met zijn allen zo weinig mogelijk van deze kaarten nodig hebben.


Groet Diny


8 opmerkingen:

Yvonne zei

Heel mooi en mensen waarderen het inderdaad!
liefs Yvonne

Karin Heiloo zei

Altijd moeilijk zo'n kaart . Maar wat is ie prachtig!!!!!!
Gr. Karin

*mieke* zei

Mooi gemaakt Diny!
Groetjes Mieke

*mieke* zei

Mooi gemaakt Diny!
Groetjes Mieke

marian zei

Hallo Diny,
Erg mooi deze kaart,ga de stempel zeker kopen. Bedankt voor de tips.
Groetjes van Marian.

Mojca zei

Ohh this is just gorgeous!c The bright colours are so pretty. hugs! Mojca

Unknown zei

Goh, wat je eenvoudig noemt... hij is prachtig!

Jolita zei

Prachtig Diny! En inderdaad, een heel bruikbare stempel voor stemmige kaarten.
Groet,
Jolita