NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


maandag 9 april 2012

Beterschap

Hoi Copic fans,

Vandaag laat ik jullie kaartje zien met de "zonder zwarte lijnen" techniek.
Hierbij stempel/print je de afbeelding met heel lichte inkt, waardoor je een ingekleurde afbeelding krijgt met een zachte uitstraling.
Bij deze techniek is het extra belangrijk om op je schaduwen te letten, omdat je de grenzen van de zwarte lijnen mist (zoals bij een conventionele gestempelde afbeelding). Je moet dus met kleur de grenzen van de kleren/huid/haren aangeven. Het is even wennen, maar heel leuk om te doen!
Bij Diny en op het Copic Europa blog kun je meer voorbeelden vinden. 


Ik heb Tilda ingekleurd met de volgende Copic kleuren:
huid: E50, E51, E53, en E02 voor de blosjes,
haar en schoenen: E21, E25, E29,
jurk en mutsje: W0, W1, W2, en 0 (de blender),
de papieren, de naald en het flesje: C0, C1 en C2,
sokken, staartjes en kruisjes: R000, R00, en R02,
Tilda's ogen, wenkbrauwen en sproetjes heb ik aangezet met een bruin potlood.

Omdat het jurkje wit is, kun je de lichtgrijze stempel-lijnen zien. Dat vind ik in dit geval eigenlijk wel mooi omdat de grijze lijnen het jurkje iets meer "body" geven.


Het papier is van Prima: de Pixie Glenn collection. De swirls zijn gemaakt met een stans van Memory box, de label is een stans van Go Kreate. De tekst is met bruine inkt gestempeld. De bloemen en de kralen komen uit mijn voorraad.


Ik hoop jullie geïnspireerd te hebben, ik zou zeggen: probeer het ook eens! We zijn erg benieuwd naar jullie creaties "zonder zwarte lijnen", als je het leuk vindt kun je een link naar je werk in het reactieveld zetten.

Tot de volgende keer,

6 opmerkingen:

Sinikka zei

Oh, die is mooi.
Groetjes Sinikka

Yvonne zei

Mooi hoor, maar lijkt me best moeilijk om te kleuren!
liefs Yvonne

Frouwke zei

wow is wel heel mooi geworden!

Marianne Schut zei

Hai Gea, prachtig kaartje hoor en knap kleurwerk. Lijkt me inderdaad wel een keer leuk om te proberen maar tegelijk ook wel knap lastig... Groetjes Marianne

Diny Sprakel zei

Hallo Gea, dat heb je mooi gedaan. Het is inderdaad lastig zonder de zwarte lijnen, je schaduw maak of breekt je plaatje. Het is goed gelukt, Groetjes Diny

Cathy zei

Heel erg mooi!! Ook heel leuk dp!