NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


dinsdag 28 juni 2011

Een nieuw blog

Hallo lezers,
Sommigen van jullie hebben het al gezien denk ik, er is een nieuw Europees Copic Blog geopend. We zoeken daar nog Blogteam-leden.
Dit is een vertaling van een bericht dat ik op het Europese Copic Blog heb geplaatst. We willen jullie vragen om er eens een kijkje te nemen en mee te doen aan de verloting van een stempeltje hieronder.

Wat zijn Copic markers?
Copic markers zijn stiften op alcohol(ethanol) basis, ze zijn bekend, omdat ze praktisch geen geur verspreiden en je er mooie, heldere kleureffecten mee kunt bereiken.
Ze bestaan uit een dye-inkt, die in het licht kan verkleuren. De inkt is zuurvrij en geschikt voor veel oppervlakken. Bij het werken met Copic markers zal het papier niet kapot gaan, ook al kleur je er –tig keren overheen, dit in tegenstelling tot markers op waterbasis. Je kunt er ook mee werken op foto-kopieen en meestal ook op afdrukken uit een inktjet-printer.
De inkt is geschikt voor veel oppervlakken, zoals papier, metaal, plastic, glas en stof (niet goed wasbaar) Kaarten maaksters en scrappers kleuren hun embellishments met de donkere Copic-kleuren
De inkt in alle markers is gelijk, een B24 in de Ciao is dezelfde als die in de Sketch marker. De inkten worden door de computer samengesteld en zijn al meer dan 25 jaar hetzelfde. Je kunt dus een 15 jaar oude marker hervullen met exact dezelfde kleur als toen je hem kocht.
   Zijn Copic markers milieuvriendelijk/duurzaam?
Copic markers zijn niet belastend voor het milieu, omdat ze na te vullen zijn en hun punten te vervangen zijn. Je hoeft dus niet een totale marker te vervangen. De navulflesjes zijn gemaakt van recyclebaar plastic, de punten zijn van vilt en zijn biologisch afbreekbaar. De alcohol in de markers is ethanol dat gewonnen wordt uit planten en synthetisch gemaakt kan worden. Er zijn geen dierlijke materialen gebruikt in de Copic producten.

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten Copic Markers?
Copic Markers zijn verkrijgbaar in vier verschillende vormen. De meest bekende zijn de vierkante Copic (Original), de ovale Sketch en de ronde Ciao. De kleine platte Wide marker wordt gebruikt voor achtergronden of speciale effecten. De meeste kaartenmaaksters, die stempels inkleuren gebruiken de Ciao of Sketch marker. Bij scrappers is de Copic Original geliefd om te doodelen en voor de journaling.
Het verschil zit niet alleen in de vorm van de stift, maar ook in de inhoud. De Copic bevat de meeste inkt, stel deze op 200%, dan heeft de Sketch 150% en de Ciao 100%. Bovendien staan op de doppen van de Copic Original en de Sketch de kleurcode van de marker vermeld, dat is ideaal om de juiste marker te vinden.
Welke moet je nu kiezen?
a.         Kleur je veel of weinig?
Als je niet dagelijks kleurt, maar toch een marker van hoge kwaliteit wilt, dan is de Ciao een goed keuze. Kleur je echter heel veel, dan is te overwegen om de Sketch of Copic Original te kiezen, ondanks de wat hogere prijs. Ze bevatten eer inkt en hoeven dus niet zo snel nagevuld worden.

b.         Moet elke kleur precies matchen met je project, stel je hoge eisen aan de kleur?
Als je erg hoge eisen stelt aan de exacte kleur dan ben je beter af met de Sketch, want daarin zijn 346 kleuren beschikbaar, in Copic Original zijn 216 kleuren te koop. Bij beide soorten is een lege marker te koop, die je zelf kunt vullen met een eigen mix van kleuren. Je kunt hierin dus je eigen markers samenstellen. Stel je niet zulke hoge eisen, dan kun je jouw kleuren ook vinden in de “maar”180 verschillende Ciao’s. In de Ciao is geen lege marker te koop.

c.         Wil je een stevige markerpunt of een flexibel penseelpunt?
De Copic Original heeft een stevige punt, hiermee kun je kleuren en schrijven, bovendien zijn er bij deze marker 9 verschillende punten te koop. Heb je liever een soepele penseelpunt, kies dan voor Ciao of Sketch.

d.         Wil je airbrushen en hoeveel gebruik je die?
In tegenstelling tot wat je vaak hoort, kun je met alle drie markersoorten airbrushen. (bij gebruik van de Ciao moet je een stukje kneedgum in de houder leggen om de marker passend maken) Airbrushen met Copic Original geeft de meeste inkt af en daarmee kun je het langst werken voor je moet bijvullen. Met de Sketch of de Ciao kun je echter 2 spray-patronen maken.
e.         Hoeveel wil of kan ik spenderen aan een marker?
f.          Ciao is het laagst in prijs, maar moet sneller worden gevuld. Copic Original en Sketch zijn wat duurder, maar bevatten ook meer inkt en hebben een kleurcode op de dop. Je kunt de Ciao 15 en de Copic Original en Sketch tot 10 keer bijvullen uit een navulflesje.
Dit was genoeg informatie voor de eerste keer, binnenkort komt er meer op dit blog. Geef een reactie op dit bericht en vertel ons aan welke informatie jullie behoefte hebben. We zullen ons best doen deze voor jullie te verzorgen.
Groet CME blogteam.
Diny
 
Dit stempeltje kun je winnen als je de blinkie van het blog op jouw blog zet en een commentaar achter laat op het CME-blog. De prijswinnaar wordt bekend gemaakt op 4 juli a.s.

3 opmerkingen:

marcelline zei

hartelijk dank voor de duidelijk uitleg wil een gokje wagen
veel groetjes van marcelline

n@tie zei

Dit is heel duidelijke uitleg. Dank je wel.
Leuk stempeltje. Ik doe mee.

Groetjes,
Nettie

Nathalie zei

Hallo Dames,

Wat een fantastisch blog. Ik gebruik normaal de derwent potloden, aquamarkers en twinkling H2O. Was al erg gecharmeerd van de copic markers, wat een mooie, felle kleuren. Door jullie uitleg ben ik overgehaald en heb ik vanmiddag wat copics en papier gehaald. Nu wil ik graag meedoen aan de verloting van het stempeltje. Dan kan ik die mooi inkleuren met mijn copics. Dat zal nog wel hard oefenen worden. Nogmaals bedankt voor jullie uitleg.

Liefs Nathalie