NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


zondag 31 maart 2013

Werken met embossingpoeder en CopicsHoi bloglezer, fijn dat je op deze laatste dag in maart weer een kijkje komt nemen op ons blog. En natuurlijk vrolijk Pasen, het is vandaag Paas zondag.
Ik heb weer een kaart gemaakt, en daarin ook uitleg hoe je glimmende objecten zoals een ballon, fiets, of auto kunt bewerken met embossingpoeder in combinatie met je Copic stiften.

De kaart heb ik gemaakt voor een jongeman die binnenkort zijn 1e communie gaat doen. Ik heb zin in de lente dus ik heb heerlijke frisse lentekleuren gebruikt.

Als eerste ben ik begonnen met het inkleuren van de afbeelding. De kaart is voor een jongen, maar toch vind ik de kleuren paars en het groen en blauw heel mooi bij elkaar passen.


De ballonnen heb ik nu bijna allemaal voorzien van een kleurtje, ballonnen glimmen, dus ik heb tijdens het kleuren al geprobeerd een natuurlijke lichtinval te kleuren zodat het lijkt alsof de ballon glimt.

Wat ik nu gedaan heb is de ballonnen met embossinginkt "nat" maken zodat het embossingpoeder er goed op blijft plakken als je het erop strooit.


Als je het overtollige poeder eraf klopt/schudt dan blijft dit over, je ziet heel goed de kleuren maar nu voorzien met een soort zandlaagje.


Na het verhitten met een heattool zie je duidelijk een glanslaagje op je afbeelding, maar de onderliggende kleur Copic zie je nog steeds heel goed.


Dit is dan het eindresultaat op de afbeelding, mooie glimmende ballonnen.
Natuurlijk kun je alle gewenste glimmende objecten zo voorzien van een glimmende laag,


Op de kaart heb ik ook een tekst geplakt van een stickervel, dit stickervel heb ik met de paarse Copic stift bewerkt en zo kun je dus ook je zilveren of gouden tekst stickers kleuren in elke gewenste kleur zodat die past bij je kaart. Als de inkt droog is geeft het absoluut niet meer af.
De kaart heb ik verder afgewerkt met een grasrandje van Cheery Lynn, kleine vlindertjes van Forever Friends, het gestreepte achtergrond papier is van een blok van de Action, verder heb ik een aantal tulpjes in het gras gestoken, en nog een paar bloemen van Marianne Design in het paars uitgestanst.


De binnenkant van de kaart  heb ik voorzien van mooie sticker van Hartelijk Gefeliciteerd, ook weer gekleurd met de Copics, en een uitgestanste nestabilities waar de tekst op geschreven kan worden.De gebruikte kleuren zijn:
Paarse ballonnen, truitje: V09, V25, V22 en V20
Haren: E21, E23, E25 en E27
Groen: YG03, YG05, YG06, YG07 en YG09
Mintgroen: BG11, BG13, BG18
Huid: E000, E01, E11


Bedankt weer voor het kijken, en alle reacties,
fijne zondag nog
Groetjes Brenda


9 opmerkingen:

rian zei

erg leuke kaart brenda,
die balonnen zijn ook heel leuk zo
ga het zeker onthouden.
groetjes rian
enne ook fijne paasdagen

Mojca zei

Love the pretty spring colours. hugs! Mojca

Yvonne zei

Hartstikke mooie Brenda, en wat fijn zo'n duidelijke tutorial erbij. Vind deze kleuren juist erg leuk voor een jongen!!
liefs Yvonne

Marion zei

Leuke kaart, mooie kleuren/gekleurd ook.
Groetjes Marion

Anoniem zei

Een lekker vrolijke kaart Brenda.

Gr. Mia

A Casa di Ale zei

Molto bello questo tutorial. Carinissima la tua card
Ciao da Ale

Wenda zei

super tutorial Brenda ga het gauw ook proberen.

Liefs Wenda

Anoniem zei

Hele leuke kaart (ik ben gek op deze kleuren).
En bedankt voor de tip dat je ook de Copics kunt gebruiken om de stickers te kleuren. Ik gebruikte hier weleens identipennen voor, maar die zijn er maar in een paar kleuren.
Groetjes, Liselot

Heidie zei

wat een mooie kaart heb je gemaakt. Leuk idee zo met die ballonnen.

liefs Heidie