NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


woensdag 23 maart 2011

Het kleuren van plooien in jurkjes

Hallo,
vandaag een stukje uitleg over het aanbrengen van kleur in de plooien van kleding.
Tijdens de beurs in Den Bosch kreeg ik vaak de vraag, hoe ik die plooien in de jurkjes toch kleurde. Als je goed naar ingekleurde stempelplaatjes kijkt, zie je dat dat de onderliggende deel van de plooien donker zijn en dat wat bovenop ligt het meeste licht vangt,dus het lichtste is.

Hoe dichter naar de plooirand toe hoe donkerder ik dat vlakje kleur. Maak de donkere delen naar het eind toe steeds lichter. Ze lopen dan over in de lichte kleur van de bovenliggende delen, dan is de plooi als het ware verdwenen. Dit laatste deel kun je ook doen door op je lichtste kleur wat van de middenkleur op te nemen, op deze manier maak je een tussenkleur. Schaduw breng in meerdere stappen aan, eerst met een middenkleur en later het donkerste deeltje met je donkerste kleur, herhaal dit tot je vindt dat de kleurdiepte goed is. Door goed te kijken naar gekleurde afbeeldingen van anderen, kun je het jezelf goed aanleren, denk ik. Deze uitleg geldt niet alleen voor het werken met Copic markers, maar ook voor Aquamarkers en Derwent of andere kleurmethodes.
Hieronder enkele voorbeelden van kleding met plooien, de kaarten hiermee zijn of worden gepubliceerd op het Creadin blog.
 We hopen je op deze manier weer inspiratie gegeven te hebben voor het kleuren met de geweldige Copic markers.
groet Copic Benelux-team

4 opmerkingen:

Marlieke zei

Pfffft...oké dan, dan wordt voor mij nog heel veel oefenen, haha! Bedankt voor de tips, ik ga er zeker eens mee aan de slag!

Yvonne's cardcorner zei

Hartstikke fijn je uitleg!! Ga het zeker proberen!! Dank je wel!
groetjes Yvonne

Humartine zei

Bedankt voor de uitleg , gr Humartine

Margreet zei

bedankt voor je uitleg
Groetjes Margreet