NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


vrijdag 17 december 2010

Tip van Diana

Hallo, 
via de mail ik kregen we een hele goede tip van Diana Feenstra. Zij heeft haar Copic Ciao Markers genummerd. Dat doen wel meer mensen, maar zij heeft een mooi bestandje gemaakt met de nummers erop en ze beschrijft ze daarin hoe ze ze aanbrengt. Hier is een foto van haar Copic Ciao's
Hier is het mailtje dat ze me stuurde. Diana, heel erg bedankt dat je dit met ons wilde delen.
 
Misschien is dit iets  voor op de gek op copic blog.
Ik kreeg van veel kanten te horen dat ze het zo lastig vonden dat de Ciao's geen kleurnummer op de dop hebben. Dus dan ga ik na denken.
Inmiddels hebben mijn moeder en ik onze markers voorzien van kleurnummers op 1 dop die dan met het nummer naar boven in de bak staan.
Ik heb een documentje aan gemaakt met alle kleurnummers en dit heb ik geprint op een stickervel (A4) Daarna heb ik hierover heen van dat doorzichtige plakplastic gedaan.
De nummers heb ik vervolgens uitgestanst met een pons tang rondje (ong. 6 mm).
Vervolgens met een naald het schutvelletje van de achterkant gehaald en het rondje op de dop geplakt. Dit is even een karweitje, vooral als je er al veel hebt. Daarna is het een kwestie van bijhouden. Het werkt beter zo. We zijn niet zo lang meer aan het zoeken naar de juiste marker.
 Groetjes Diana Feenstra
Het bestand is een PDF, dat kun je hier downloaden.
Zo ziet het bestand er uit:
 Als jullie ook een goede tip hebben voor andere Copic-gebruikers, mail die dan door naar ons. We zullen deze dan hier publiceren.
Groet Copic-blogteam
 

14 opmerkingen:

angelique (anlou) zei

dit is super
bedankt meis
liefs angelique

Jolita zei

Dat ziet er bekend uit :-). Ik heb mijn ciao's op bijna dezelfde manier genummerd. Ipv een bestandje te maken in de pc heb ik bij de kantoorboekhandel kleine plakrondjes van (ik denk) hawa of haba gekocht. Kost ongeveer 2 euro voor een stuk of 400 rondjes. Met watervaste stift heb ik daar de nummers opgeschreven en op de dop geplakt. Gaat heel handig, is al zelfklevend en je gebruikt zo precies de nummers die je nodig hebt. Ziet er natuurlijk wel iets minder strak uit dan deze getypte rondjes en de rondjes zijn iets groter zodat ze een beetje over de gaatjes in de dop vallen.

Groetjes, Jolita

Yvonne's cardcorner zei

Dat heb je prachtig gedaan zeg, Ziet er heel mooi uit! Ik heb het gedaan met een lettertang maar dat was we een gedoe zeg en laat af en toe ook nog los!
groetjes Yvonne

anja zei

heel goed gedaan ik heb het inmiddels ook gedaan zoals jolita maar mijn pappa laten schrijven,kan hij zo mooi
liefs anja

Margreet zei

Dat ziet er mooi uit.
Beter als die handgeschreven stickers die ik er nu op heb zitten.
Bedankt ervoor
Groetjes Margreet

Astrid zei

Ik vind dit een hele goed tip, hartelijk dank.
Groetjes Astrid

Claudia7 zei

Wat handig. Bedankt voor het bestandje.

groetjes, Claudia

henny18 zei

Heel goede tip,bedankt voor het delen met ons.

Groetjes Henny

Anja zei

Dit is echt heel handig. Bedankt voor het delen.
groetjes Anja

Thea zei

IK heb van de zomer het zelfde gedaan als Jolita ......echt ideaal :):)

Gr Thea

Mayra zei

heel erg bedankt

Marianne Schut zei

Ik heb mijn ciao's ook genummerd, ik heb het alleen gedaan met een labelmaker, ook super handig! Ben begonnen met de aanschaf van de ciao's en ben nu overgestapt op de sketch. Ik heb ze in de copickubus zitten en zie nu heel gemakkelijk welke kleur ik te pakken heb! Leuk hoor om te lezen hoe iedereen weer een oplossing verzint! Groetjes Marianne

marijke zei

perrrrrrfect hoor, ik heb ze inmiddels samen met de hulp van anja zom mijn stiften ook zo staan werkt hartstikke goed zo

Carla zei

Ik heb ook hetzelfde gedaan als Jolita maar ik heb er nog een druppel glossy caccents (ja geloof dat je het zo schrijft) eroverheen gedaan....