NIEUWS

Hier vind je en web-applicatie, waarin je je Copic-kleuren kunt opslaan. Nooit meer dubbele markers kopen, ze staan op je telefoon. Ik vond een Nederlandse beschrijving over deze app.

Ik vond in de App Store een nieuwe app om je voorraad Copics vast te leggen, de uitleg is in het Japans, maar de plaatjes zijn goed herkenbaar.


vrijdag 9 april 2010

Copic certificeringscursus

Inleiding en doelstelling.

In mei 2010 start deze eendaagse cursus. Het doel van de cursus is het opdoen van veel kennis over Copic Markers en andere Copic producten. Er wordt naast een theoretische uitleg veel aandacht besteed aan het zelf oefenen in verschillende technieken. De bedoeling is dat de deelnemer daarna met nog meer plezier en beter resultaat de Copic producten gebruikt. Na het volgen van de cursusdag krijgt de deelnemer het Certificaat Copic Designer, daarnaast leveren we een bloglogo met deze titel. Bij de cursus hoort een uitgebreid theorieboek, waarin men naderhand alles weer na kan lezen. Dit zit bij de cursusprijs inbegrepen.

Deze cursus is uniek in Europa, Copic Benelux is de enige die deze cursus in Europa aanbiedt. In Amerika wordt de cursus enkel gegeven aan winkeliers en demonstratrices, wij bieden hem echter ook aan de Copic gebruiker aan. Een uitgelezen kans voor elke Copic gebruiker om zijn technieken te verbeteren en uit te breiden.

Het Copic Benelux team bestaat uit drie trainers, die persoonlijk geschoold zijn door Copic USA in de persoon van Marianne Walker. Onze trainers zijn de enigen die deze cursus mogen geven. De trainers zijn Diny Sprakel, Agitte Huberts en Nicole Verkooijen.

Inhoud van de cursus.

Tijdens de cursus worden geen kaarten of andere projecten gemaakt. Men leert op oefenblaadjes op verschillende manier gebruik te maken van de Copic Markers. Ons advies is om zelf hiervan thuis een techniekenboekje te maken met de voorbeelden, kleurcombinaties en ideeën uit de cursus. Er zijn verschillende voorbeelden op de cursusdag aanwezig.

Onderwerpen die aan bod komen:

Algemene uitleg over Copicproducten
Bewaren en onderhoud van de markers en pennen
Geschikte papiersoorten en inkten.
Copic kleurtheorie, aanduidingen op de markers, kiezen van kleurcombinaties
Basis van het kleuren, vier verschillende mengtechnieken
Gebruik van en technieken met de kleurloze blender
Aanbrengen van schaduw in het project
Gebruik van de airbrush, achtergronden airbrushen
Alteren met de airbrush
Artsy technieken met de markers, de airbrush en de inkten
.

Informatie over data en locaties

De cursus wordt op verschillende plaatsen in een hotel of conferentiecentrum in Nederland aangeboden. Een cursusdag duurt van 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Op deze website worden de cursusplaatsen en cursusdata gepubliceerd.
De volgende data staan gepland. Ze gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen:
29 mei Apeldoorn, 13 juni Breda, 20 juni Houten, 26 juni Alkmaar, 28 augustus Delft, 9 oktober in Drachten en 24 oktober Venlo (datum gewijzigd)
Cursusprijs.

Deelname aan een certificeringcursus kost € 135,00 per persoon. Voor dit bedrag krijgt men, naast de cursus zelf, een materialenpakket, cursusboek, koffie/thee en een uitgebreide lunch. Er wordt geen cursusgeld terug gegeven als men door omstandigheden niet kan komen.
Mocht een cursus niet doorgaan door te weinig aanmeldingen, dan krijgt men uiteraard het betaalde bedrag teruggestort.

Inschrijving en bevestiging.

Op deze website kan een inschrijfformulier worden gedownload, dit moet ingevuld per post of digitaal worden teruggestuurd. Daarop volgt een betalingsverzoek en als de betaling binnen is, krijgt men een bevestigingsnummer via de email of post. Pas op dat moment is men ingeschreven. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding en betaling.

Materialen.

Tijdens de cursus wordt gewerkt met de markers en pennen uit het materialenpakket en markersets die wij ter beschikking stellen, breng zelf geen markers mee om verwarring te voorkomen. Alle andere materialen die nodig zijn worden door het Copic team verzorgd.

We hopen u te mogen begroeten op een van de certificeringdagen.

Copic Benelux team

Diny Sprakel

Agitte Huberts

Nicole Verkooijen

Geen opmerkingen: